Andre fag

ikke laver lektier i gym

25. februar 2007 af Lisa02 (Slettet)
Hejsa..
havd vil der ske hvis man glemmer/ikke når at lave sine lektier på gymnasiet?

Brugbart svar (0)

Svar #1
25. februar 2007 af me_strix (Slettet)

Ingenting. Det er op til dig selv, men det er lidt sværer at få en høj karakter, idet lærerne giver karakter efter hvor maget man siger i timerne.

Mange har klaret gym med en middelkarakter uden rigtig at lave lektier.

Brugbart svar (0)

Svar #2
25. februar 2007 af lars_engelsby (Slettet)

Man skal også huske at der er forskel på normale lektier og afleveringer. Afleveringerne bliver registreret og indgår i en evt. bedømmelse hvis man er i farezonen for at komme op i fuldt pensum! men typisk er det nok bare at aflevere.. så er det underordnet om det er for sent!

Svar #3
25. februar 2007 af Lisa02 (Slettet)

nåå okey, mange tak :-)

Brugbart svar (0)

Svar #4
25. februar 2007 af Waterhouse (Slettet)

Endnu en rar ting ved gymnasiet - man slipper for at bruge hele eller halve timer på at høre læreren skælde dem ud, der ikke har lavet deres ting. :)

Brugbart svar (0)

Svar #5
25. februar 2007 af appelsin (Slettet)

Følgende er måske ikke en særlig populær holdning at have, men ikke desto mindre tror jeg, at en del gymnasieelever lever efter det:
Jeg læser meget sjældent de mundtlige lektier. Hvorfor? Ofte er det spild af tid, fordi læreren gennemgår det i timen. Ellers diskuterer vi det læste i klassen, hvorved man (jeg) får det bedre ind, i forhold til hvis jeg selv havde læst det. Nogle gange læser jeg ikke, fordi det er kedeligt. Andre gange fordi jeg ikke har tid. Bottomline er, at mit gennemsnit ligger rimelig pænt (uden på nogen måde at være prangende), på trods af at jeg sjældent læser lektier og har en del skriftlig fravær (også normal fravær).
Man går kun i gymnasiet en gang :)

Svar #6
25. februar 2007 af Lisa02 (Slettet)

Jamen tak tak :-)

Brugbart svar (0)

Svar #7
25. februar 2007 af jgthb (Slettet)

Hvis du blot vil have et anstændigt gennemsnit, så gør bare noget ud af de skriftlige opgaver. Lærere vægter stort set altid disse opgaver højst, og nogle lærere vil endda se disse afleveringer som den sande afspejling af dit niveau (eller knap så sande) og så vælge at se bort fra din aktivitet i timerne.

Brugbart svar (0)

Svar #8
25. februar 2007 af NuclearWarhead (Slettet)

Men det bliver først rigtig sjovt når læreren kommer med en prøve. Ikke noget med at man bliver advaret om det i forvejen, så man kan nå at forberede sig. Men den kommer fuldstændig uden varsel og skal gennemføres uden hjælpemidler. Så er man glad for at man rent faktisk har lavet sine lektier :)

(Og ja, det var en ofte benyttet fremgangsmåde i bl.a. historie, religion og biologi da jeg gik i gym).

Når man vælger gym, vælger man også at lave sine lektier. Alt andet er da for dumt.

Brugbart svar (0)

Svar #9
25. februar 2007 af jgthb (Slettet)

#8
det gjorde min datalogi lærer også ved første termin. så fik jeg hende dog til at indse, at vi ville blive meget bedre til faget, hvis hun meddelte det i forvejen :)

Brugbart svar (0)

Svar #10
25. februar 2007 af astast (Slettet)

Altså, hvis man kan overskue det er det da for åndssvagt ikke - i store træk - at læse sine lektier. For det første kan man få meget mere ud af undervisningen, og for det andet har man meget nemmere ved at deltage aktivt i timerne hvis man har læst - og det er jo det der trækker op!
Og afleveringerne er de vigtigste - men de er også nemmere at lave, hvis man følger med. Så go for it ;)

Svar #11
25. februar 2007 af Lisa02 (Slettet)

Tak tak.

Men det må go være hårdt, at nå alle lektierne + hvis man et arb. venner, familie osv.
Og man for jo føst fri noget senere end i folkeskolen, så det er jo lidt svært at nå alle lektierne..

Brugbart svar (0)

Svar #12
25. februar 2007 af Romulus (Slettet)

#11
Så må man jo prioritere, hvad der er vigtigst for én selv..

Brugbart svar (0)

Svar #13
25. februar 2007 af akadina (Slettet)

I min klasse bliver vi næsten altid sendt ud i grupper for at diskuterer det vi har læst hjemme. Vi får evt. nogle spørgsmål som vi skal besvarer. I slutningen af timen mødes hele klassen og bruger ca. 10 minutter på at få afklaret spørgsmål som gruppen ikke kunne svare på eller var uenige om.
Det fungerer fint hvis alle i gruppen har læst.

Hvis du kommer i en klasse, hvor man arbejder som vi gør på min skole, så gavner det ikke din popularitet at lade være med at læse. Lærerne er ligeglade men det er dine klassekamerater ikke!!

Jeg er fuldstændig ligeglad med om mini klassekammerat har afleveret sin biologirapport, min hvis han ikke har læst så synes jeg at han spilder min tid.

Men... Man kan ikke nå ALTID at læse alting, så det er selvfølgelig ok at det sker ind imellem, så længe det ikke er hver dag.

Brugbart svar (0)

Svar #14
25. februar 2007 af NuclearWarhead (Slettet)

Gymnasiet ER dit arbejde. Et fritidsarbejde må altid blive underordnet gymnasiet.

Brugbart svar (0)

Svar #15
25. februar 2007 af Balletoft (Slettet)

Ej, nu må i stoppe, alle folkeskolelærere og til dels folk som har afsluttet gymnasiet, har en eller anden idé om at folkeskoleelever skal være meget bange for at komme på gymnasiet. Faktum er dog at 1/3 af danmarks ungdom (bare et gæt), gennemfører en studentereksamen. Jeg ved at omkring 75 % af disse elever ikke laver deres daglige lektier, grundet forskellige årsgaer (for det mester fordi man ikke gider).

Jeg selv går i 1.g, og nu får jeg da sikkert at vide, at det bare er fordi at jeg ikke har gået i 2.g endnu,.. og ja, det er da sikkert hårdere at gå i 2.g, men faktum er for mit vedkomne, at jeg unden stort set at lave de daglige lektier (dog laver jeg ALLE skriftlige afleveringer), klarer mig ganske fint med et ganske fint snit. Jeg ved dog godt at mange elever ikke har det så let med skolen, men jeg mener at omkring 60 % af alle gymnasieelever stort set ikke laver de daglige lektier, og klarer sig fint uden.

Så ved du hvad, jeg tror at du ligesom de 33 % andre danskere som klarer gymnasiet, også kan klare det unden at lave lektier hver dag:D!!

Brugbart svar (0)

Svar #16
25. februar 2007 af allan_sim

#15.
Hm.. interessant hvordan du får denne tråd til at fremstå som om man skal frygte gymnasiet. Det synes jeg godt nok ikke fremgår særligt tydeligt af den - tværtimod.

Brugbart svar (0)

Svar #17
25. februar 2007 af NuclearWarhead (Slettet)

Der er en meget klar distinktion mellem at klare gymnasiet og at få noget ud af gymnasiet.

Derudover mener jeg principielt at gymnasiet må veje tungere end fritidsarbejde da 1) gymnasiet er frivilligt 2) vi betaler alle penge til det. Altså mener jeg også man skal tage det seriøst og prøve at få noget ud af det.

Mange fra min klasse var den type "jeg skal bare have en studentereksamen". Det var ikke noget med at udvide ens horisont, blive klogere eller noget. Og det kunne virkeligt være frygteligt demotiverende når man skulle tynges af den gruppes tyranni. Fx i dansk - jeg har personligt den mening at der inden for de sidste 30-50 år ikke er kommet noget voldsomt spændende dansk litteratur. Men omtalte gruppe mener noget i retningen af det her: "Lad os læse noget nyt, noget for vor egen tid i stedet for alt muligt gammelt lort som vi alligevel ikke kan forstå." De havde sørgeligvis ikke forstået at forfattere som Holberg, Heiberg, J. V. Jensen, etc. er noget af det bedste danske litteratur vi har.

Min pointe er at man skal udvise noget interesse i stedet for bare at ville igennem for det er jo dybest set det der er gymnasiets formål: Den almene dannelse.

Brugbart svar (0)

Svar #18
25. februar 2007 af appelsin (Slettet)

Nøj, jeg kan huske, da jeg gik i folkeskolen - jeg var til introduktionsmøde på gymnasiet, og der hørte vi stakkels små 9. klasseselever skrækhistorier om 5 timers lektielæsning og et døende socialt liv. 1g var slet ikke så slemt, men det var jo også bare opvarmning. 2g var heller ikke særlig slemt, men det kunne jo slet ikke sammenlignes med 3g. Nu går jeg i 3g - og det er faktisk okay - men det kan jo slet ikke sammenlignes med det sidste kvartal, hvor slutspurten for alvor sættes ind, og det sociale liv atter en gang svinder ind... min pointe er såmænd, at man selv kan styre tempoet. Ja, jeg har da også været udsat for nogle uforberedte test (og nogle forberedte, hvor jeg var uforberet :p), måske har jeg fået 5 en gang for meget, men mit gennemsnit er stadigvæk over 8, og heldigvis er jeg en af de personer, der vil ind på en uddannelse uden specielle krav til gennemsnittet. Så ingen skade er sket, og gymnasiet har uden tvivl været en af de bedste tider i mit forholdsvis korte liv. Og jeg ville ikke gøre det om.

Sorry, det sidste blev ren sødsuppe-læsning, men for mit vedkommende synes jeg ikke, at gymnasiet er til for at arbejde røven i laser, især ikke i de fag jeg alligevel ikke interesserer mig for.

Skriv et svar til: ikke laver lektier i gym

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.