Matematik

massefylde

25. februar 2007 af Lisa02 (Slettet)
Er massefylde og vægt ikke det samme?


Brugbart svar (0)

Svar #1
25. februar 2007 af mathon

i fysik er masse og vægt ikke "helt" det samme - men i daglig tale "går den".

massefylde er masse per fyldenhed

g/mL = kg/L 0 ton/m^3

Brugbart svar (0)

Svar #2
25. februar 2007 af mathon

g/mL = kg/L = ton/m^3

eller skrevet

g/cm^3= kg/dm^3 = ton/m^3


Brugbart svar (0)

Svar #3
25. februar 2007 af JonasMeldgaard (Slettet)

Jo det er det. Massefylde er et stofs vægt(gram) pr. cm3..

Brugbart svar (0)

Svar #4
25. februar 2007 af JonasMeldgaard (Slettet)

Ups . for langsom :)

Svar #5
25. februar 2007 af Lisa02 (Slettet)

og man for enheden fortalt, før man kan gå igang med opgaven ikke?

Svar #6
25. februar 2007 af Lisa02 (Slettet)

cm^2 = at man fx har 1cm på det ene led og på det andet led også 1cm og det giver = cm^2
Dvs. at det er en kvadrat.

Hvordan skal man så forstå cm^3

Brugbart svar (0)

Svar #7
25. februar 2007 af mathon

en terning med kanten 1 cm

Svar #8
25. februar 2007 af Lisa02 (Slettet)

hmmm okey

Brugbart svar (0)

Svar #9
25. februar 2007 af mathon

V = (1cm)^3 = 1cm*1cm*1cm = 1*1*1* cm*cm*cm = 1 cm^3

Skriv et svar til: massefylde

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.