Fysik

Friktion og sin/cos

25. februar 2007 af sdj (Slettet)
For at bestemme størrelsen af normalkraften, opløser vi Ft i to komposanter F1 og F2, den første er parrallel med skråplanet og den anden vinkelret på det. Af den retvinklede trekant på tegningen ser vi, at:

F1 = m * g * sin(a)

F2 = m * g * cos(a)

Dette ses også af denne tegning:

https://www.studieportalen.dk/Forums/Create.aspx?id=

Jeg er ikke helt med på hvordan det kan lade sig gøre. Er der nogen som gider at forklare det?

Svar #1
25. februar 2007 af sdj (Slettet)

Hov, tegningen kan ses her:

http://peecee.dk/?lid=1&aid=1&pid=1

Brugbart svar (0)

Svar #2
25. februar 2007 af mathon

sinus til en spids vinkel i en retvinklet trekant = forholdet mellem den modsående katete og hypotenusen


cosinus til den samme spidse vinkel i en retvinklet trekant = forholdet mellem den hosliggende katete og hypotenusen

Svar #3
25. februar 2007 af sdj (Slettet)

Er noget frem til hvorfor:

F1 = m * g * sin(a)

men forstår ikke helt hvorfor a = vinklen mellem Ft og F2 ?

Svar #4
25. februar 2007 af sdj (Slettet)

#2.

Det er jeg med på nu. Men hvorfor er a = vinklen mellem Ft og F2?

Brugbart svar (0)

Svar #5
25. februar 2007 af mathon

Den spidse vinkel mellem to linjer er lig med den spidse vinkel mellem deres normaler.

hvis den spidse vinkel mellem skråplanet og vandret er alfa, er den spidse vinkel mellem Ft og F2 lig med alfa!

Svar #6
25. februar 2007 af sdj (Slettet)

#5.

Okay, så er jeg med. Tak for hjælpen.

Skriv et svar til: Friktion og sin/cos

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.