Kemi
Eddikesyre
23. marts 2004 af
Maria17 (Slettet)
Hvordan kan man beregne masseprocenten?
Her er oplysningerne vi har fået:
Husholdningseddikens densitet er 1 g/mL
n(CH3COOH)=0,00174 mol
c(CH3COOH)=0,87M
Nogen der kan hjælpe mig?
Mvh. Maria
Her er oplysningerne vi har fået:
Husholdningseddikens densitet er 1 g/mL
n(CH3COOH)=0,00174 mol
c(CH3COOH)=0,87M
Nogen der kan hjælpe mig?
Mvh. Maria
Svar #1
23. marts 2004 af KemiKasper (Slettet)
udregn masse af eddikesyre i din opløsning og divider det op i hele opløsningens masse.
Svar #2
23. marts 2004 af Mette-vunds (Slettet)
Du har formlen n = c * V. Du er i første del interesseret i volumet, som jo er V=n/c. V = 0,00174mol/0,87M = 0,002L = 2 mL. Densiteten er 1g/mL, eddiken vejer altså 2g. Derefter finder du massen af eddike opløst i disse 2 mL vha. af formlen m = n * M. Dette kommer ud i gram, divideres med 2g og ganges med 100%. Så har du masseprocenten
Mette
Mette
Skriv et svar til: Eddikesyre
Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk?
Klik her for at oprette en bruger.
