Matematik

den krumme overflade?

02. marts 2007 af Poochie16 (Slettet)
Hejsa..

Den krumme overfolde, på fx. en keglestub, er det de to endeflader, der er den krumme overflade eller hvordan? Kunne godt tænke mig en definition?

På forhånd tak =)

Brugbart svar (0)

Svar #1
02. marts 2007 af vag (Slettet)

Forestil de dig har en plade af tyndt metal.

Når du 'ruller' den sammen for du en krum overflade, hvilket altså svarer til arealet af metalpladen.

Den krumme overflade O = 2 * pi * r * h

Svar #2
02. marts 2007 af Poochie16 (Slettet)

Hvilket vil altså sige at når du har den krumme overflade, så har du ikke arealet af de to enderflader med i formlen for den krumme overflade?

Brugbart svar (0)

Svar #3
02. marts 2007 af Waterhouse (Slettet)

Præcis. De to endeflader er jo ikke krumme, men helt plane.

Brugbart svar (0)

Svar #4
02. marts 2007 af mathon

arealet af den overfladen

O_krum = s*pi*(R+r)

Brugbart svar (0)

Svar #5
02. marts 2007 af mathon

sproglig korrektion af #4

arealet af en keglestubs krumme overflade

O_krum = s*pi*(R+r)

Skriv et svar til: den krumme overflade?

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.