Matematik

ligning

03. marts 2007 af newroz (Slettet)
hey

der står
Løs ligningen: -2(x – 4) + 7 = 6(5 – 3x) – 10x


skal man så gør



-2x + 8 + -14= 30 - 18x - 60 x

-2x +18x - 60 =44x

8+-14=-6

-6/44=-0,13

giver det sådan

Brugbart svar (0)

Svar #1
03. marts 2007 af Romulus (Slettet)

nej, du gør det ikke rigtigt..

-2(x – 4) + 7 = 6(5 – 3x) – 10x

Her ganger du ind i parenteserne og KUN parenteserne:

-2x+8+7 = 30-18x-10x

Nu kan du selv prøve at arbejde videre..

Svar #2
04. marts 2007 af newroz (Slettet)

ok tak


er det sådan så

-2x+8+7 = 30-18x-10x



-2x +18x - 10x= 30 + 7 + 8

45/6x


x=7,5

håber får svar

Brugbart svar (0)

Svar #3
04. marts 2007 af Romulus (Slettet)

Hmmm, må sige, at det står ret skidt til :(

-2x+8+7 = 30-18x-10x

Når du "flytter" over på den anden side af lighedstegnet, skal du udføre samme manøvre på begge sider af heraf.

-2x+8+7-8-7 = 30-18x-10x-8-7

Nu har du:

-2x = 30-18x-10x-8-7

Nu samler du så x'erne på samme side:

-2x+18x+10x = 30-8-7

26x = 15

x = 15/26

Forstår du?

Svar #4
04. marts 2007 af newroz (Slettet)

nå ok på den måde

tak for hjælpen

Svar #5
04. marts 2007 af newroz (Slettet)


kan man regne den sådan ud

-2x+8+ +8 7- -7 = 30-18x-10x-8-7

Skriv et svar til: ligning

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.