Kemi
HJÆLP!!
04. marts 2007 af
camilla9863 (Slettet)
Sidder med en opgave der skal afleveres i morgen, og kan simpelthen ikke huske hvordan jeg skal gøre..
Skal give et eks. på en stærk syre, der kun kan afgive én H+ ion. eks = HCl
Herefter skal jeg opskrive dens reaktion med vand? kan jeg ikke huske hvordan man gør.
Og bagefter beregne pH i en 0,1 mol/L opløsning af denne syre?
Håber der er en der kan hjælpe.
Skal give et eks. på en stærk syre, der kun kan afgive én H+ ion. eks = HCl
Herefter skal jeg opskrive dens reaktion med vand? kan jeg ikke huske hvordan man gør.
Og bagefter beregne pH i en 0,1 mol/L opløsning af denne syre?
Håber der er en der kan hjælpe.
Svar #1
04. marts 2007 af Kemiersjov (Slettet)
Se din forrige tråd om samme spørgsmål.
Ved beregning af pH ved du, at der for en stærk syre som HCl dannes lige så mangge H+'er som du tilsætter syre. Derfor er [H+]=0,1 M
Definitione på pH er: pH = -log([H+])
Ved beregning af pH ved du, at der for en stærk syre som HCl dannes lige så mangge H+'er som du tilsætter syre. Derfor er [H+]=0,1 M
Definitione på pH er: pH = -log([H+])
Skriv et svar til: HJÆLP!!
Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk?
Klik her for at oprette en bruger.
