Matematik
Differentiering af x-2(x+3)^(1/2)
05. marts 2007 af
o0Tweety0o (Slettet)
Er ikke lige så god til matematiske tegn på pc'eren.
har problemer med at differencere:
x-2 kvadratroden af x+3
jeg skal nemlig besteme monotoniforhold og lokale ekstrema for funktionen
har problemer med at differencere:
x-2 kvadratroden af x+3
jeg skal nemlig besteme monotoniforhold og lokale ekstrema for funktionen
Svar #2
05. marts 2007 af o0Tweety0o (Slettet)
okay det fatter jeg minus af.. ;)
Mit bud er at f'(x) = 1- (1/den anden rod af x)
/ = brøkstreg..
Mit bud er at f'(x) = 1- (1/den anden rod af x)
/ = brøkstreg..
Svar #5
05. marts 2007 af Dominik Hasek (Slettet)
#2:
Du skal bare splitte det op, som jeg har skrevet i #1, og så differentiere hvert led:
\\ = \frac{d}{dx}x - 2\frac{d}{dx}\sqrt{x+3}\\ = 1 - 2\frac{1}{2\sqrt{x+3}}\cdot 1\\ = 1 - (x+3)^{-\frac{1}{2}}} $)
Der er intet mystisk ved det!
Du skal bare splitte det op, som jeg har skrevet i #1, og så differentiere hvert led:
Der er intet mystisk ved det!
Svar #6
05. marts 2007 af o0Tweety0o (Slettet)
er bare ikke lige vandt til at arbejde med matematik på computeren.. ;) Derfor min dumhed.. Det var det der d/dx der forvirrede mig.. tusind tak for hjælpen!!
Skriv et svar til: Differentiering af x-2(x+3)^(1/2)
Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk?
Klik her for at oprette en bruger.
