Matematik

ligning - en lille smule hjælp

05. marts 2007 af kemlmj (Slettet)
hej, er der nogen der kan hjælpe med nedstående ligning, jeg har omregnet den til et tredjegradspolynomium men d(diskriminanten) er negativ, hvor ligger fejlen??


(x-1)(x^2-4)=0

x^3*x^2*4x+4

Brugbart svar (0)

Svar #1
05. marts 2007 af Madsst (Slettet)

Fra øverste ligning kan du bruge den såkaldte nul-regel til at se at hvis x=1 eller hvis x^2-4=0 er ligningen opfyldt. Løsningerne er derfor
x=1, x=2, x=-2.

Brugbart svar (0)

Svar #2
05. marts 2007 af janandersen (Slettet)

Ingen grund til at omskrive, rødderne kan bestemmes ved, at enten x-1=0 eller x^2-4=0


Brugbart svar (0)

Svar #3
06. marts 2007 af mathon

ved brug af kvadratsætningen a^2 - b^2 = (a+b)(a-b)
fås

(x-1)(x^2-2^2)=0

(x-1)(x+2)(x-2)=0

brug derefter nul-reglen

Skriv et svar til: ligning - en lille smule hjælp

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.