Fysik
fysik opg.
06. marts 2007 af
saharrasoul (Slettet)
hi..til min fysikaflevering er der to opg. som jeg ik ved hvordan jeg skal løse, så er der nogen der vil hjælpe?
1) En mand med massen 82 kg og farten 7,6 m/s støder ind i en mand med massen 95 kg og farten 6,2 m/s. Efter sammenstødet falder de begge og glider over græsset med samme hastighed. Gnidningskoefficienten mellem dem og græsset er 0,70.
Vurder hvor langt de to mænd glider hen over græsset efter sammensrødet.
2) En laser udsender lys i form af pulser, der hver har energien 0,50 mJ. Laserlysets bølgelængde er 812 nm.
Hvor mange fotoner er der i en enkelt puls?
Tak på forhånd!
1) En mand med massen 82 kg og farten 7,6 m/s støder ind i en mand med massen 95 kg og farten 6,2 m/s. Efter sammenstødet falder de begge og glider over græsset med samme hastighed. Gnidningskoefficienten mellem dem og græsset er 0,70.
Vurder hvor langt de to mænd glider hen over græsset efter sammensrødet.
2) En laser udsender lys i form af pulser, der hver har energien 0,50 mJ. Laserlysets bølgelængde er 812 nm.
Hvor mange fotoner er der i en enkelt puls?
Tak på forhånd!
Svar #1
07. marts 2007 af hensker (Slettet)
Kan se at der ikke er nogen der har svaret, så jeg prøver bare.
De falder vel begge med samme retning bagefter?
impulsbevarelse:
82kg*7,6m/s+95kg*6,2m/s=(82kg+95kg)*v
E(kin)=1/2*m*v^2
Arbejde der stopper dem er:
(delta)A=F(gnid)x(delta)s
så finder du bare "s"
De falder vel begge med samme retning bagefter?
impulsbevarelse:
82kg*7,6m/s+95kg*6,2m/s=(82kg+95kg)*v
E(kin)=1/2*m*v^2
Arbejde der stopper dem er:
(delta)A=F(gnid)x(delta)s
så finder du bare "s"
Skriv et svar til: fysik opg.
Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk?
Klik her for at oprette en bruger.
