Kemi
Esterficering af trifluorethansyre
06. marts 2007 af
MissiMissy (Slettet)
Vi har et skema:
t/s 60 120 240 360 480 600
[C2H5OH]/M 0,791 0,626 0,392 0,246 0,154 0,096
Så skal jeg finde hastighedskonstanten ved 53 oC og den finder jeg til at være negativ, kan det godt være rigtigt selvom en hastighedskonstant er negativ?
Så fortælles om en hastighedsudtryk v
v= K * [CF3COOH]^x * [C2H5OH]
Ved det omtalte eksperiment blev der anvendt 1,00 mL trifluorethansyre og 1,00 mmol ethanol.
Densiteten af trifluorethansyre er 1,535 g/mL.
Vis ved en bregning at hastighedsudtrykket simplificeres til et 1. ordens udtryk i den nævnte situation.
HVad gør man??
t/s 60 120 240 360 480 600
[C2H5OH]/M 0,791 0,626 0,392 0,246 0,154 0,096
Så skal jeg finde hastighedskonstanten ved 53 oC og den finder jeg til at være negativ, kan det godt være rigtigt selvom en hastighedskonstant er negativ?
Så fortælles om en hastighedsudtryk v
v= K * [CF3COOH]^x * [C2H5OH]
Ved det omtalte eksperiment blev der anvendt 1,00 mL trifluorethansyre og 1,00 mmol ethanol.
Densiteten af trifluorethansyre er 1,535 g/mL.
Vis ved en bregning at hastighedsudtrykket simplificeres til et 1. ordens udtryk i den nævnte situation.
HVad gør man??
Svar #1
07. marts 2007 af Kemiersjov (Slettet)
Du måler på en faldende koncentration (ethanol). Koncentrationen falder, da ethanol forbruges. Hvis koncentrationen af ethanol følger en 1. ordens reaktion er C=C0*exp(-kt)
Hvis du bruger den, bliver k positiv.
Beregn koncentrationen af de to udgangsstoffer. Hvis koncentrationen af den en ereaktank er meget større end den anden, bliver hastighedsudtrykket et såkaldt pseudo 1. ordens udtryk, da koncentrationen af den reaktand, der er i overskud, ikke ændres under forløbet, hvorved denne del bliver konstant i beregningen.
Hvis du bruger den, bliver k positiv.
Beregn koncentrationen af de to udgangsstoffer. Hvis koncentrationen af den en ereaktank er meget større end den anden, bliver hastighedsudtrykket et såkaldt pseudo 1. ordens udtryk, da koncentrationen af den reaktand, der er i overskud, ikke ændres under forløbet, hvorved denne del bliver konstant i beregningen.
Skriv et svar til: Esterficering af trifluorethansyre
Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk?
Klik her for at oprette en bruger.
