Matematik

ligninger?

07. marts 2007 af BoWie (Slettet)
Nogle der kan løse disse?

Jeg er ikke sikker på mit resultat:
a)
Bestem c så ligningen x^2+4x+c=0 har netop en løsning.

b) Bestem løsningen til ligningsystemet:
3x+4y=10
4x-3y=5

Takker på evt forhånd

Brugbart svar (0)

Svar #1
07. marts 2007 af cacci (Slettet)

Hvad har du da fået?

Brugbart svar (0)

Svar #2
07. marts 2007 af Sentinox (Slettet)

a) du skal altså bestemme en værdi således at diskriminanten til andengradsligningen er nul.

Som kontrol, indsætter du den fundne værdi af c, og løser andengradsligningen!

b) isoler enten x eller y i den første ligning og indsæt den fundne værdi i den anden ligning.

//Sentinox

Brugbart svar (0)

Svar #3
07. marts 2007 af me_strix (Slettet)

Til dit første spørgsmål:

d>0 Der er to løsninger
d=0 Der er en løsning
d>0 Der er ingen løsninger.

Til dit andet spørgsmål:

Der er flere mådet at finde x og y. Du kan fx. gange den øverste ligning med 4/3 og derefter trække den fra den nederste.
Jeg plejer selv, at bruge matrix-funktionen på lommeregneren.

Svar #4
07. marts 2007 af BoWie (Slettet)

tak for hjælpen forstod den første opgave takker..

Den anden opgave er der en metode?
Hvad er matrix-funktionen på lommeregneren?

Brugbart svar (0)

Svar #5
07. marts 2007 af rexden1

Som svar på din opgave a)

Bestem c så ligningen x^2+4x+c=0 har netop en løsning

Når diskriminanten = 0 har ligningen netop en løsning.

Derfor:
d=0
d=b^2-4*a*c => b^2-4*a*c = 0
Indsæt:
4^2-4*1*c = 0
16-4c = 0
16 = 4c
4 = c

Kontrol:

d=b^2-4*a*c => 4^2-4*1*4
d=16-16
d=0

Ligningen har netop en løsning

Brugbart svar (0)

Svar #6
07. marts 2007 af me_strix (Slettet)

matrix er et indbygget program på lommeregneren, som kan løse x antal ligninger med x antal ubekendte. Spørg din lærer om mere, hvis du vil vide noget om det.

b) som jeg sagde i #3 kan du gange den første ligning med 4/3

(3x+4y)(4/3)=10(4/3) = 4x+(16/3)y=40/3

Det trækker du så fra den anden ligning.


4x-3y-(4x+(16/3)y)=5-(40/3)
(-25/3)y=-25/3
<=>
y=1

Det indsætter du i en af ligningerne og isolere x.

Du kan også gøre som i #2. Isolere x i den første ligning

3x+4y=10 <=> x=(10-4y)/3

Det sætter du ind i den anden ligning og isloere y.

4((10-4y)/3)-3y=5
4(10-4y)/3=5+3y
40-16y=15+9y
y=1

Giver det nogen mening?

Svar #7
07. marts 2007 af BoWie (Slettet)

Jeps tak skal du have...

Skriv et svar til: ligninger?

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.