Matematik
Ligning
07. marts 2007 af
piter (Slettet)
bevis at 1^3+2^3+3^3+...+n^3=n^2(n+1)^2/4
Hvordan gøres dette?
Hvordan gøres dette?
Svar #1
07. marts 2007 af janandersen (Slettet)
Benyt induktion, dvs
Vis det gælder for n=1
Antag det gælder for n
Vis n^2(n+1)^2/4 + (n+1)^3 = (n+1)^3(n+1+1)^3/4
Vis det gælder for n=1
Antag det gælder for n
Vis n^2(n+1)^2/4 + (n+1)^3 = (n+1)^3(n+1+1)^3/4
Svar #2
07. marts 2007 af janandersen (Slettet)
Sorry, skrivefejl
n^2(n+1)^2/4 + (n+1)^3 = (n+1)^2(n+1+1)^2/4
n^2(n+1)^2/4 + (n+1)^3 = (n+1)^2(n+1+1)^2/4
Skriv et svar til: Ligning
Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk?
Klik her for at oprette en bruger.
