Kemi
Pufferopløsning med Glycin
08. marts 2007 af
Jaedicke (Slettet)
Er gået i stå i pufferdelen, og håber på at kunne få nogle hints/noget hjælp.
Glycin - 2-aminoethansyre - kan i vandig opløsning findes på følgende former:
+H3NCH2COOH kaldet Gly+ pKs=2,35
+H3CH2COO- kaldet Gly pKs=9,78
H3CH2COO- kaldet Gly-
Gly+, Gly og Gly- har alle koncentrationerne 0,200M
pH af Gly+ og Gly er fundet samt pH af en blanding af Gly og Gly-(når de to har lige store rumfang)
Der ønsket fremstillet en puffer med pH=9,0 ud fra 100mL Gly opløsning ved at tilsætte 1,00M NaOH opløsning.
e) Beregn stofmængden af Gly- i den fremstillede puffer?
f) Bestem rumfanget af NaOH opløsningen der skal tilsættes?
Glycin - 2-aminoethansyre - kan i vandig opløsning findes på følgende former:
+H3NCH2COOH kaldet Gly+ pKs=2,35
+H3CH2COO- kaldet Gly pKs=9,78
H3CH2COO- kaldet Gly-
Gly+, Gly og Gly- har alle koncentrationerne 0,200M
pH af Gly+ og Gly er fundet samt pH af en blanding af Gly og Gly-(når de to har lige store rumfang)
Der ønsket fremstillet en puffer med pH=9,0 ud fra 100mL Gly opløsning ved at tilsætte 1,00M NaOH opløsning.
e) Beregn stofmængden af Gly- i den fremstillede puffer?
f) Bestem rumfanget af NaOH opløsningen der skal tilsættes?
Skriv et svar til: Pufferopløsning med Glycin
Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk?
Klik her for at oprette en bruger.
