Matematik
Partikels hastighed
08. marts 2007 af
Guldfisken89 (Slettet)
Hej.
Håber meget nogen kan hjælpe mig med denne opgave.. :)
opgave 1:
En partikel bevæger sig på en ret linje. Den strækning s (meter), partiklen har bevæget sig til tidspunktet t (sekunder) er givet ved:
s(t) = 5t^½
Bestem partiklens hastighed til tidspunktet t=4
Bestemt det tidspunkt, hvr partiklens hastighed er 2 m/s
Håber meget nogen kan hjælpe mig med denne opgave.. :)
opgave 1:
En partikel bevæger sig på en ret linje. Den strækning s (meter), partiklen har bevæget sig til tidspunktet t (sekunder) er givet ved:
s(t) = 5t^½
Bestem partiklens hastighed til tidspunktet t=4
Bestemt det tidspunkt, hvr partiklens hastighed er 2 m/s
Svar #1
08. marts 2007 af uksomi (Slettet)
bestemmelse af partiklens hastighed til tiden t=4 kan du bestemme ved at indsætte t=4 i s'(t)=v(t)=5*½*t^(-½), og du får :
v(4)=5/2*4^(-½)=5/4m/s
Til bestemmelse af det tidspunkt t, hvor partiklens hastighed er 2,0 m/s. Du sætter v(t)=2,0m/s og bestemmer t.
2,0=5/4*t^(-1/2)<-> 2,0/(5/4)=t^(-1/2) <->
log (1,6)=-½*logt <-> t=10^((log1,6)/½)=2,56sek
v(4)=5/2*4^(-½)=5/4m/s
Til bestemmelse af det tidspunkt t, hvor partiklens hastighed er 2,0 m/s. Du sætter v(t)=2,0m/s og bestemmer t.
2,0=5/4*t^(-1/2)<-> 2,0/(5/4)=t^(-1/2) <->
log (1,6)=-½*logt <-> t=10^((log1,6)/½)=2,56sek
Skriv et svar til: Partikels hastighed
Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk?
Klik her for at oprette en bruger.
