Matematik
f(x)= -0,25x^2 + 2x - 1 !!
08. marts 2007 af
mia_00 (Slettet)
f(x)= -0,25x^2 + 2x - 1
Gör rede for at linjen med ligningen y= 2x-1 er tangent til grafen for f
mit bud:
f'(x)= -0,5x+2
hvad skal jeg så efter...
skal jeg sige f(x)=0 ?? og hvorledes... har virkelig svärt ved denne opg...
Gör rede for at linjen med ligningen y= 2x-1 er tangent til grafen for f
mit bud:
f'(x)= -0,5x+2
hvad skal jeg så efter...
skal jeg sige f(x)=0 ?? og hvorledes... har virkelig svärt ved denne opg...
Svar #1
09. marts 2007 af kristina2900 (Slettet)
jeg tror du skal bruge tangens ligning t(x)=f'(x0)*(x-x0)+f(x0)... men jeg er ikke sikker
held og lykke!
held og lykke!
Svar #2
09. marts 2007 af mia_00 (Slettet)
men hvordán skal jeg saette det ind i tangens ligning når jeg ikke har fundet f(x)=0
??
??
Svar #3
09. marts 2007 af rosiette (Slettet)
først skal du differentierer den.
så skal du finde x via solve.
og så skal du bruge den formel kristina snakker om
så skal du finde x via solve.
og så skal du bruge den formel kristina snakker om
Skriv et svar til: f(x)= -0,25x^2 + 2x - 1 !!
Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk?
Klik her for at oprette en bruger.
