Matematik

hastighed

10. marts 2007 af Chokolade-expert (Slettet)
Nogen der kan finde ud af denne her opgave?
En partikel bevæger sig på en ret linje. Partiklens position s(meter) til tidspunktet t(sekunder) er givet ved:

s(t)=5t^(1/2)

a) bestem partiklens hastighed til tidsounktet t=4
b) bestem det tidspunkt, hvor partiklens hastighed er 2m/s.

Brugbart svar (0)

Svar #1
10. marts 2007 af rasmus_n (Slettet)

Hastigheden kan findes ved at tage s'.

Hastigheden når t=4 må så være: s'(4)

Tidspunktet hvor partiklens hastighed er 2m/s må være t når 2=s'(t).

Så hvis du finde s' er opgaverne lette at løse.

Brugbart svar (0)

Svar #2
10. marts 2007 af Fyhring (Slettet)

S(4)=5*t(4)^(1/2)

Solve(5t^(1/2)=2, t)

Skriv et svar til: hastighed

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.