Matematik
monotoni forhold
10. marts 2007 af
Hannibal den store (Slettet)
Hvordan ville man bestemme monotoniforholdene for f, hvis f hedder x^2 + 2/x og x ikke må være 0?
Er klar over at man skal differenciere f først og så få omskrevet resultatet til en andengradsligning og så sætte f til at være 0, men har problemer med at få omskrevet f'(x) til en andengradsligning.
tak
Er klar over at man skal differenciere f først og så få omskrevet resultatet til en andengradsligning og så sætte f til at være 0, men har problemer med at få omskrevet f'(x) til en andengradsligning.
tak
Svar #1
10. marts 2007 af Catze (Slettet)
Hvorfor vil du omskrive f' til en andengradsligning.
Når du skal finde monotoniforholdet skal du først og fremmest finde, skæringerne med x-aksen f(x)=0
Derefter kan du finde kurvens forløb ved at finde der hvor tangenthældningen er nul:
f'(x)=0, den behøver vel ikke at være en andengradsligning?
Når du skal finde monotoniforholdet skal du først og fremmest finde, skæringerne med x-aksen f(x)=0
Derefter kan du finde kurvens forløb ved at finde der hvor tangenthældningen er nul:
f'(x)=0, den behøver vel ikke at være en andengradsligning?
Svar #2
10. marts 2007 af Hannibal den store (Slettet)
mener at det er sådan vi har fået det forklaret i vores matematiktimer... at man først differencier f(x) og så omskriver resultatet til en andengradsligning fordi så bliver det til noget man kan regne på.
Skriv et svar til: monotoni forhold
Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk?
Klik her for at oprette en bruger.
