Matematik
Reducering / Integral
11. marts 2007 af
Panthers88 (Slettet)
Hey derude :)
Vil hører hvordan man reducerer følgenden. Helst beskrivende svar så jeg også selv lærer lidt :)
Intregralet af: sqrt(x) - sqrt(2x-6) dx ..
Mange tak
Vil hører hvordan man reducerer følgenden. Helst beskrivende svar så jeg også selv lærer lidt :)
Intregralet af: sqrt(x) - sqrt(2x-6) dx ..
Mange tak
Svar #1
11. marts 2007 af Madsst (Slettet)
Du mener hvordan man finder integralet går jeg ud fra...
Husk at sqrt(x)=x^(1/2) og brug potensreglen:
S( x^1/2-(2x-6)^1/2 )dx
Du må dele integralet op i to:
S x^1/2dx + S (2x-6)^1/2dx
Udregn første integralet og lav substitution på andet:
2/3x^3/2+ 1/2S(2x-6)^1/2d(2x-6) =
2/3x^3/2+ 1/2*2/3(2x-6)^3/2 + C
Husk at sqrt(x)=x^(1/2) og brug potensreglen:
S( x^1/2-(2x-6)^1/2 )dx
Du må dele integralet op i to:
S x^1/2dx + S (2x-6)^1/2dx
Udregn første integralet og lav substitution på andet:
2/3x^3/2+ 1/2S(2x-6)^1/2d(2x-6) =
2/3x^3/2+ 1/2*2/3(2x-6)^3/2 + C
Skriv et svar til: Reducering / Integral
Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk?
Klik her for at oprette en bruger.
