Matematik
vinkler
11. marts 2007 af
hjælp19 (Slettet)
hej
hvad hvis der står
Du kender en spids vinkel og den modstående katete – beregn de ukendte længder / vinkler.
hvordan regner man den ud
hvad hvis der står
Du kender en spids vinkel og den modstående katete – beregn de ukendte længder / vinkler.
hvordan regner man den ud
Svar #1
11. marts 2007 af mathon
hvis du kalder den spidse vinkel A og kateten a
<B =(90°-A)
tan(A) = a/b, hvoraf b = a/tan(A)
c=sqr(a^2+b^2)
<B =(90°-A)
tan(A) = a/b, hvoraf b = a/tan(A)
c=sqr(a^2+b^2)
Svar #2
11. marts 2007 af KatieXH (Slettet)
Det gør du vha. sinus. Hvis du kender en spids vinkel i en retvinklet trekant kan du finde hypotenusen ved at sige sin(den spidse vinkel)=modstående/hypotenusen. Så giver resten vidst mere eller mindre sig selv
Katie:)
Katie:)
Skriv et svar til: vinkler
Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk?
Klik her for at oprette en bruger.
