Kemi
Til Kemi genierne,
13. marts 2007 af
lalait (Slettet)
Jeg skal lige have den helt på plads. Der ønskes at jeg skal bevise at nogle dataer af tid og koncentrationer er af første orden. Jeg tager ln[stof] og afbilder dem mod tiden. Det giver en fin ret linje som så er af første orden. Mit spørgsmål kommer nu så. Når jeg skal til at bestemme k skal jeg så bestemme ud fra den graf jeg lige har tegnet?? For hvis jeg skal det så får jeg k til at blive noget stort og det passer jo ikk helt med ligningen
[A]=[Ao]-k*t håber i forstår mig
[A]=[Ao]-k*t håber i forstår mig
Svar #2
13. marts 2007 af sapiens (Slettet)
prøv at se på udledningen i din bog.
kort fortalt har en 1. ordens reaktion et hastighedsudtryk der hedder
v = k*[A] eller -d[A]/dt = k*[A] <=> 1/[A] d[A] = -k*dt
du vil nu løse differentialligningen, og du ved jo at int 1/x = ln(x)
[A]=[Ao]-k*t gælder for en 0. ordens reaktion.
kort fortalt har en 1. ordens reaktion et hastighedsudtryk der hedder
v = k*[A] eller -d[A]/dt = k*[A] <=> 1/[A] d[A] = -k*dt
du vil nu løse differentialligningen, og du ved jo at int 1/x = ln(x)
[A]=[Ao]-k*t gælder for en 0. ordens reaktion.
Svar #3
13. marts 2007 af chrisjorg (Slettet)
d[A]/dt= -k[A]
=> d[A]/[A]= -kdt
=> integral{[A]0 -->[A]t}(d[A]/[A])=-k integral{0-->t}dt
=>integral{[A]0 -->[A]t}(1/[A])d[A]=-k integral{0-->t}dt
=>integral{[A]0 -->[A]t}(1/[A])d[A]=-k integral{0-->t}dt
=>ln[A]t-ln[A]0=-kt **
=>ln([A]t/[A]0)=-kt
Brug **, du kan omskrive den til:
ln[A]t=-kt+ln[A]0
y = ax + c
Derfor lav et plot af ln[A] versus t. Du får gradienten = -k. Voilà
=> d[A]/[A]= -kdt
=> integral{[A]0 -->[A]t}(d[A]/[A])=-k integral{0-->t}dt
=>integral{[A]0 -->[A]t}(1/[A])d[A]=-k integral{0-->t}dt
=>integral{[A]0 -->[A]t}(1/[A])d[A]=-k integral{0-->t}dt
=>ln[A]t-ln[A]0=-kt **
=>ln([A]t/[A]0)=-kt
Brug **, du kan omskrive den til:
ln[A]t=-kt+ln[A]0
y = ax + c
Derfor lav et plot af ln[A] versus t. Du får gradienten = -k. Voilà
Skriv et svar til: Til Kemi genierne,
Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk?
Klik her for at oprette en bruger.
