Matematik
Diff. ligning, opgave 3.047 i eksamensopagver
14. marts 2007 af
Brügger (Slettet)
Jeg har følgende:
Dosishastigheden (strålingsdosis/tidsenhed)er bestemt ved d(t) = 300*e^-0.0255*t
hvor t (døgn) er tiden fra strålingperiodens begyndelse, og d(t) er dosishastigheden
Jeg skal nu beregne den samlede strålingsdosis, som en given person modtager i løbet af 30 dage.
Indsætter man da blot 30 på t's plads? Altså: d(30)=300*e^-0.0255*30 = 139.6 som så er facit? Jeg synes næsten det virker for nemt.
Dosishastigheden (strålingsdosis/tidsenhed)er bestemt ved d(t) = 300*e^-0.0255*t
hvor t (døgn) er tiden fra strålingperiodens begyndelse, og d(t) er dosishastigheden
Jeg skal nu beregne den samlede strålingsdosis, som en given person modtager i løbet af 30 dage.
Indsætter man da blot 30 på t's plads? Altså: d(30)=300*e^-0.0255*30 = 139.6 som så er facit? Jeg synes næsten det virker for nemt.
Svar #1
14. marts 2007 af dnadan (Slettet)
Husk nu, at d(t)= dosishastigheden, derfor må S d(t) dt = dosismængden, hermed skal du så finde:
30
S d(t) dt
0
30
S d(t) dt
0
Skriv et svar til: Diff. ligning, opgave 3.047 i eksamensopagver
Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk?
Klik her for at oprette en bruger.
