Matematik
Sin(30) og SIn(30grader) hvad er forskellen?
14. marts 2007 af
corazón (Slettet)
Hej jeg har fået den opgave at beregne Sin(30) og Sin(30grader) og forklare hvad forskellen er:
Sin(30) = -0,98
Sin(30grader) = 0,5
Jeg ved at Sin til 30 grader er i enhedscirklen og vi finder derved 0,5 på vores "y-akse" altså vores sinusakse..
Men hvordan kan jeg definere Sin(30)=-0,98 ? Er det i den negative del af sinus-aksen?
Sin(30) = -0,98
Sin(30grader) = 0,5
Jeg ved at Sin til 30 grader er i enhedscirklen og vi finder derved 0,5 på vores "y-akse" altså vores sinusakse..
Men hvordan kan jeg definere Sin(30)=-0,98 ? Er det i den negative del af sinus-aksen?
Svar #1
14. marts 2007 af mathon
der er to forskellige vinkelmål
degree=grader
radianer
sin(30°)=0,5
sin(30 rad)=-0,98, da (30rad)modulo 2pi = 4,86726
degree=grader
radianer
sin(30°)=0,5
sin(30 rad)=-0,98, da (30rad)modulo 2pi = 4,86726
Svar #2
14. marts 2007 af corazón (Slettet)
jeg vidste godt at man skulle regne det i radianer og degrees.. og det har jeg også gjort.. fik ikke lige fat i det der med modulo 2pi = 4,86
Dvs sin(30 rad) er p omgange på enhedscirklen?
Dvs sin(30 rad) er p omgange på enhedscirklen?
Skriv et svar til: Sin(30) og SIn(30grader) hvad er forskellen?
Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk?
Klik her for at oprette en bruger.
