Matematik
Bestemme koordinatsættet!
14. marts 2007 af
mariaa (Slettet)
I to af grafens punkter er der tangent med hældningskoefficient 9.
a) bestem koordinatsættet til hvert af disse punkter.
b) bestem afstanden mellem de to tangenter.
hvordan løser jeg? metode?
a) bestem koordinatsættet til hvert af disse punkter.
b) bestem afstanden mellem de to tangenter.
hvordan løser jeg? metode?
Svar #1
15. marts 2007 af mathon
1) f'(x)=9
så hvis f'(x) f. eks. er et 2.gradspolynomium eller lignende, som har to løsninger x1 og x2.
Tangeringspunkternes koordinater er således T1=(x1,f(x1)) og T2=(x2,f(x2))
2) tangenterne har samme hældningskoefficient, hvorfor de er parallelle. Parallelle linjer har overalt SAMME afstand, hvorfor du kan bestemme deres indbyrdes afstand ved at beregne punktafstanden mellem T1 og T2
|T1T2| = sqr[(x2-x1)^2+(f(x2)-f(x1))^2]
x2-x1
så hvis f'(x) f. eks. er et 2.gradspolynomium eller lignende, som har to løsninger x1 og x2.
Tangeringspunkternes koordinater er således T1=(x1,f(x1)) og T2=(x2,f(x2))
2) tangenterne har samme hældningskoefficient, hvorfor de er parallelle. Parallelle linjer har overalt SAMME afstand, hvorfor du kan bestemme deres indbyrdes afstand ved at beregne punktafstanden mellem T1 og T2
|T1T2| = sqr[(x2-x1)^2+(f(x2)-f(x1))^2]
x2-x1
Skriv et svar til: Bestemme koordinatsættet!
Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk?
Klik her for at oprette en bruger.
