Matematik

Udgravning af kanal

17. marts 2007 af Louise1 (Slettet)
Jeg har fået et opgave hvor jeg skal udregne rumfanget af noget vand i en kanal.

Kanalen har et tværsnit, der er en ligesidet trapez. Kanalen er 10 meter dyb og foroven er bredden 80 m, forneden er bredden 30 meter. Kanalen er 250 meter lang. Jeg har fundet frem til et rumfang for kanalen, men nu skal jeg finde ud af, hvor meget vand, der er i kanalen når vandet står op til 8 meters højde. Jeg kan ikke finde ud af hvordan jeg udregner arealet af trapezen, hvilket jeg jo skal bruge, når jeg senere skal finde rumfanget af vandet.

Håber der er nogle der vil hjælpe!

Brugbart svar (0)

Svar #1
17. marts 2007 af sigmund (Slettet)

Det, du skal finde ud af, er altså bredden i 8 meters højde fra bunden. Har du tænkt på at bruge vektorregning. Det lader sig fint gøre, hvis du lægger trapezen i et koordinatsystem, hvor det nederste venstre hjørne ligger i (0,0). Se, hvad du får ud af det.

Svar #2
17. marts 2007 af Louise1 (Slettet)

Ja, men problemet er bare, at jeg ikke har lært vektoregning..

Brugbart svar (0)

Svar #3
17. marts 2007 af mathon

areal = 0,5*dybde*(bredde_øverst+bredde_nederst)

A = 0,5*8m*[(30m+(80-30)m/10*8) + 30m] = 400m^2

Skriv et svar til: Udgravning af kanal

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.