Matematik

Cylinders rumfang til en kugles radius

18. marts 2007 af kalk23 (Slettet)
Hej!

Jeg har rumfanget på et cylinder der er 10.838,5cm^3

Nu skal jeg så finde radius på en kugle med det samme rumfang. En kugles rumfang regnes ud således: (4/3)*pi*r^3

Håber nogen vil være flink at hjælpe mig :)

Brugbart svar (0)

Svar #1
18. marts 2007 af mathon

(4/3)*pi*r^3 = 10.838,5cm^3

r^3 = 3*10.838,5cm^3/(4*pi)

r = [3*10.838,5 cm^3/(4*pi)]^(1/3) =
[3*10.838,5/(4*pi)]^(1/3) cm

Svar #2
18. marts 2007 af kalk23 (Slettet)

Tak for det hurtige svar

Men hvorfor er det at du skriver (4*pi) på højre side af lighedstegnet når du fjerne (4/3)*pi på venstre side?

Brugbart svar (0)

Svar #3
18. marts 2007 af mathon

1) ganger med 3 på begge sider af lighedstegnet

2) dividerer med 4pi på begge sider af lighedstegnet

Svar #4
18. marts 2007 af kalk23 (Slettet)

Se det giver mening :)
Så har jeg lige en bonusopgave når vi nu er i gang :)

Et cylinder og kugle har samme radius og rumfang, bestemt cylinderens højde udtrykt ved radius r.

et cylinders rumfang regnes således: pi*r^2*h

Brugbart svar (0)

Svar #5
18. marts 2007 af mathon

(4/3)pi*r^3 = h*pi*r^2.....divider med r^2

(4/3)pi*r = h*pi...........divider med pi

(4/3)*r = h

altså
h = (4/3)*r

Svar #6
18. marts 2007 af kalk23 (Slettet)

tak skal du ha' :)

Det er egentligt nemt nok at forså når du skriver det :)

Skriv et svar til: Cylinders rumfang til en kugles radius

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.