Matematik
Newton Raphson på cas
18. marts 2007 af
Østjyden (Slettet)
Hej! Jeg har et problem når jeg prøver at implementere metoden på min cas-regner.
I 'Y='-editor har jeg skrevet min ligning op: x^2+0,042x-0,007644
Jeg kan se at den har en tod tæt på 0 og går derfor ind i 'home' og skriver:
0.->x0 (med en rigtig pil)
Herefter indtaster jeg forbedringen:
x-y1/d(y1(x),x)| x=x -> x0
Hvad er der galt?
Hvis jeg trykker enter kommer der en lang ligning, og der er ingen mulighed for at få et regulært tal ud af det, ved at trykke på den gule knap.
På forhånd tak!
I 'Y='-editor har jeg skrevet min ligning op: x^2+0,042x-0,007644
Jeg kan se at den har en tod tæt på 0 og går derfor ind i 'home' og skriver:
0.->x0 (med en rigtig pil)
Herefter indtaster jeg forbedringen:
x-y1/d(y1(x),x)| x=x -> x0
Hvad er der galt?
Hvis jeg trykker enter kommer der en lang ligning, og der er ingen mulighed for at få et regulært tal ud af det, ved at trykke på den gule knap.
På forhånd tak!
Svar #1
18. marts 2007 af Østjyden (Slettet)
Problemet var at jeg havde skrevet et almindeligt d, istedet for et 'd' der står for differentiabel. Nu fungerer det perfekt! :-)
Skriv et svar til: Newton Raphson på cas
Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk?
Klik her for at oprette en bruger.
