Kemi
gas-ligningen
18. marts 2007 af
miephantazy (Slettet)
Hej...
reaktionsskemaet:
2KClO4 -> 2KCl + 4O2
I eksplosionsøjeblikket stiger temperaturen til omkring 1500 grader..
Hovr meget vil de dannede gasser fylde ved denne termperatur og 1 atm tryk, hvis ½ kg ammoniumnitrat detonerer?
Jeg skal vel bruge gasligningen her
p= (n*R*t)/ v
Men hvad er n og v?
Håber her er en som vil hjælpe
reaktionsskemaet:
2KClO4 -> 2KCl + 4O2
I eksplosionsøjeblikket stiger temperaturen til omkring 1500 grader..
Hovr meget vil de dannede gasser fylde ved denne termperatur og 1 atm tryk, hvis ½ kg ammoniumnitrat detonerer?
Jeg skal vel bruge gasligningen her
p= (n*R*t)/ v
Men hvad er n og v?
Håber her er en som vil hjælpe
Svar #1
18. marts 2007 af chrisjorg (Slettet)
n er antal mol af gas: n=m/M
Jeg forstår ikke helt, ammoniumnitrat detoneres, men du skriver en reaktion for kalium chlorat?
v er gassens rumfang.
Jeg forstår ikke helt, ammoniumnitrat detoneres, men du skriver en reaktion for kalium chlorat?
v er gassens rumfang.
Svar #2
18. marts 2007 af dnadan (Slettet)
#1
Det betyder, at den bliver delt i de to pågældende stoffer. For at finde n for disse stoffer, så hold øje med koefficienterne foran stoffet.
Husk forresten, at tage hvert stof for sig og lig derefter partialtrykkene sammen.
Det betyder, at den bliver delt i de to pågældende stoffer. For at finde n for disse stoffer, så hold øje med koefficienterne foran stoffet.
Husk forresten, at tage hvert stof for sig og lig derefter partialtrykkene sammen.
Svar #3
19. marts 2007 af sapiens (Slettet)
#2 jeg tror #1 undrer sig over, hvorfor der står "ammoniumnitrat" i opgaven men "KClO4" i reaktionsskemaet!
Skriv et svar til: gas-ligningen
Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk?
Klik her for at oprette en bruger.
