Matematik

f(x) = b * x^a

20. marts 2007 af LeaBea (Slettet)
Fuglens navn: Fugls vægt i gram: Energibehov i kJ/døgn:

Sandløber 28,4 67
Almindelig ryle 56,7 109
Sneppeklire 99,2 167
Strandhjejle 226,8 301
Hvidvinget klire 255,2 327

f(x) = b*x^a

a og b er udregnet til 0,72 og 5,91


En islandsk ryle vejer 84% mere end en canadisk præstekrave. Begge er omfattet af ovenstående sammenhæng.

Hvor mange procent er energibehovet større for en islandsk ryle end for en canadisk præstekrave???

Brugbart svar (0)

Svar #1
20. marts 2007 af Molle- (Slettet)

ved det ikke helt... men hvis en islandsk ryle er det samme som en almindelig ryle, som vejer 56 g, så må en canatisk præstekrave veje (56*1.84) = 103,04 og så vil jeg mene at du bare kan sætte vægten ind som x og dermed finde energibehovet... men ved det ikke helt

Brugbart svar (0)

Svar #2
20. marts 2007 af mathon

se
http://peecee.dk/?id=35367

Brugbart svar (0)

Svar #3
03. marts 2013 af matbue (Slettet)

Er det her rigtigt Islandsk Ryle Energibehov: 109 kj/døgn

Canadisk Præstekrave: 104,328 kj/døgn

1,045%?


Brugbart svar (0)

Svar #4
03. marts 2013 af matbue (Slettet)

Eller ups 1,14%


Brugbart svar (0)

Svar #5
03. marts 2013 af matbue (Slettet)

Altså til b.delen af opgaven.

 


Brugbart svar (0)

Svar #6
03. marts 2013 af Andersen11 (Slettet)

#3- #5

Du har fået svar i en anden tråd om det samme. Der er ingen grund til at sprede det ud i flere forskellige tråde, og slet ikke til at hægte sig på en 6 år gammel tråd.

Se https://www.studieportalen.dk/Forums/Thread.aspx?id=1173746#1312124


Brugbart svar (1)

Svar #7
03. marts 2013 af matbue (Slettet)

?


Brugbart svar (1)

Svar #8
03. marts 2013 af matbue (Slettet)

Ok undskyld jeg var måske også lidt for ivrigt, jeg beklager.


Brugbart svar (0)

Svar #9
03. marts 2013 af matbue (Slettet)

Men tusind tak du. Nu forstår jeg.


Brugbart svar (0)

Svar #10
03. marts 2013 af Andersen11 (Slettet)

#7

Læs det svar, du fik i den anden tråd, du har sat gang i. Se linket i #6.


Brugbart svar (0)

Svar #11
03. marts 2013 af matbue (Slettet)

Men nå jo det er rigtigt det er jo bare at gå udefra at det er en potens der lyder f(x)= b*a^x. Også ved man at fremskridtsfaktoren er 1,84 og at a er 0,724 også opløfter de to med hianden således 1,84^0,724=1,55= 55%. Så forstår jeg tusind tak.


Brugbart svar (0)

Svar #12
03. marts 2013 af matbue (Slettet)

Men ok undskyld jeg skriver på den anden jeg har sat i gang. Fra nu af. Men jeg har ikke flere spørgsmål.


Brugbart svar (0)

Svar #13
03. marts 2013 af Andersen11 (Slettet)

#11

Det kaldes fremskrivningsfaktoren, ikke fremskridtsfaktoren.


Skriv et svar til: f(x) = b * x^a

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.