Matematik
eksamensopgave december 2005
20. marts 2007 af
Piaprut (Slettet)
f(t)=((8,80)/(1+125*e^(-0,147*t)))+14,17
beregn, hvilket år verdensrekorden første gang kom over 20 meter.
Jeg har gjort følgende:
20-14,17=((8,80)/(1+125*e^(-0,147*t))+14,17-14,17
5,83*8,80=(8,80)/(1+125*e^(-0,147*t)*8,80
51,304-1=1+125*e^(-0,147*t)-1
50,304/125=125*e^(-0,147*t)/125
0,402432=e^(-0,147*t)
ln(o,402432)=ln(e^(-0,147)
-0,9102291405/-0,147=-0,147*t/-0,147
6,19=t
Er der rigtigt?
beregn, hvilket år verdensrekorden første gang kom over 20 meter.
Jeg har gjort følgende:
20-14,17=((8,80)/(1+125*e^(-0,147*t))+14,17-14,17
5,83*8,80=(8,80)/(1+125*e^(-0,147*t)*8,80
51,304-1=1+125*e^(-0,147*t)-1
50,304/125=125*e^(-0,147*t)/125
0,402432=e^(-0,147*t)
ln(o,402432)=ln(e^(-0,147)
-0,9102291405/-0,147=-0,147*t/-0,147
6,19=t
Er der rigtigt?
Svar #1
20. marts 2007 af dnadan (Slettet)
I anden linje er der en fejl, du skal dividere med 8,8 på begge sider, dermed bliver det:
5,83/8,80=(8,80)/(1+125*e^(-0,147*t)/8,80 <=>
5,83/8,80=1/(1+125*e^(-0,147*t)
Mener dog selv, at det ville være nemmere at gange nævneren over på den anden side således at:
5,83=((8,80)/(1+125*e^(-0,147*t)) <=>
5,83*(1+125*e^(-0,147*t))= 8,8
For herefter at dividere med 5,83.
5,83/8,80=(8,80)/(1+125*e^(-0,147*t)/8,80 <=>
5,83/8,80=1/(1+125*e^(-0,147*t)
Mener dog selv, at det ville være nemmere at gange nævneren over på den anden side således at:
5,83=((8,80)/(1+125*e^(-0,147*t)) <=>
5,83*(1+125*e^(-0,147*t))= 8,8
For herefter at dividere med 5,83.
Skriv et svar til: eksamensopgave december 2005
Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk?
Klik her for at oprette en bruger.
