Matematik

Ligning - funktion

24. marts 2007 af Gold-digga (Slettet)
Da der var ingen der kunne hjælpe/svarede på mit indlæg, prøver jeg lykken igen.
Jeg ved ikke hvad jeg skal stille op med denne opg:

Jeg har funktionerne f og g, som har regneforskrifterne
f(x)=2x+5 og g(x)=-3x+1 .

Ligningen (f+g)(x)=f(x) skal løses.

Hjælp?

Brugbart svar (0)

Svar #1
24. marts 2007 af A.N. (Slettet)

Mit eneste gæt er bare

(f+g)(x)= f(x)+g(x)= f(x)<=> g(x)= f(x)-f(x)= 0

<=> g(x)= -3x+1 = 0 <=> x=(-1)/(-3)= 1/3

Jeg ved ikke om det er korrekt,

men det er mit forsøg på at løse opgaven :)

Svar #2
24. marts 2007 af Gold-digga (Slettet)

#1 Okay, ja umiddelbart lyder det meget rigtigt. Jeg har selv prøvet på en lidt anden måde, men os fået 1/3 i sidste ende. Men tak.

Hvis nu ligningen lyder sådan : (g/f)(x)=f(-2) ? Her kunne jeg os godt bruge lidt hjælp, selvom det er vel samme princip som den anden...


Brugbart svar (0)

Svar #3
24. marts 2007 af saif89_dk (Slettet)

svar #1 er korrekt.

Brugbart svar (0)

Svar #4
25. marts 2007 af A.N. (Slettet)

så må det vel være

(f/g)(x)= f(x)/g(x)= f(-2)= 2*(-2)+5 = 1

<=> f(x)= g(x)= 2x+5 = -3x+1 <=> 5x+4 = 0

<=> x = (-4)/5

Brugbart svar (0)

Svar #5
25. marts 2007 af A.N. (Slettet)

nå det var omvendt

det giver det samme

(g/f)(x)= g(x)/f(x)= f(-2)= 2*(-2)+5 = 1

<=> g(x)= f(x)= -3x+1 = 2x+5 = <=> 5x+4 = 0

<=> x = (-4)/5

Svar #6
25. marts 2007 af Gold-digga (Slettet)

Ok, mange tak.
Hvis nu (f-g)(x)=19 ,
så kan jeg altså stadig ikke på det til at passe. Ved at det skal give 3, men jeg får det til 9.....?

Brugbart svar (0)

Svar #7
25. marts 2007 af A.N. (Slettet)

så er det

(f-g)(x)= f(x)-g(x)= 19 <=> f(x) = 19+g(x)

= 2x+5 = 19+(-3x+1) = -3x+20 <=> 5x-15=0

x = 15/5 = 3

Svar #8
25. marts 2007 af Gold-digga (Slettet)

Aha okay. Jamen du skal da have mange tak!

Skriv et svar til: Ligning - funktion

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.