Matematik

brøk + logistisk vækst

30. marts 2004 af pernillenielsen (Slettet)
Jeg sidder lige og læser noget matematik op selv pga sygdom...

Er der nogen der ved hvad forskellen og evt sammenhængen på følgende to formler er??:

y=(b/c)/(1+c*e^-bx)

y=(M)/(1+c*e^-aMx)

Jeg synes ikke rigtigt jeg selv kan se det!

Til sidst... tæller og nævner i en brøk, er det tæller øverst og nævner nederst??

Håber der er nogen der gider hjælpe..

Brugbart svar (0)

Svar #1
30. marts 2004 af erdos (Slettet)

Tæller øverst, nævner nederst...

Brugbart svar (0)

Svar #2
30. marts 2004 af Mads^^ (Slettet)

tæller øverst, nævner nederst. Man kan lidt hører det. Man tæller hvor mange der er øverst og det benævnes hvad der tælles nederst :)

Formlerne betegner bare to forskellige typer logisktiske ligninger. Den første y(b-ay) og den anden ay(M-y).

Svar #3
30. marts 2004 af pernillenielsen (Slettet)

Ja men er der nogen sammenhæng? kan man ændre på formlerne så de bliver ens `? de ligner jo hinanden rimelig meget..

Brugbart svar (0)

Svar #4
30. marts 2004 af Mads^^ (Slettet)

jow - det er den samme formel. M=b/a.

Svar #5
30. marts 2004 af pernillenielsen (Slettet)

Men hvordan får man nævneren til at blive ens? altså der hvor e^-bx og e^-aMx???

sætter man b/a ind på M's plads giver det jo ikke det samme, eller=??

Brugbart svar (0)

Svar #6
30. marts 2004 af Brian (Slettet)

vis du nu sagde, at M = b/a, og så satte dette udtryk for M ind på M's plads i din anden formel, så ville du få

y = (b/a)/(1+c*e^-a(b/a)x) =
(b/a)/(1+c*e^-bx)

Så ville nævneren altså passe. Men tælleren passer stadig ikke.

Hvis du nu yderligere forlangte, at a = c, så ville formlerne blive ens. De matcher altså hinanden, hvis M=b/a OG a=c.

Brugbart svar (0)

Svar #7
30. marts 2004 af Mads^^ (Slettet)

jaeh - det er fordi formlen øverst er skrevet anderledes end var her lært den. Gik ud fra det var en skrivefejl.

Skriv et svar til: brøk + logistisk vækst

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.