Matematik

pH=-log (c)

25. marts 2007 af sarah 2804 (Slettet)
Hej.. Har brug for lidt hjælp til denne opgave...håber nogen har tid..
jeg skal besvare følgende opgave:

som et mål for surhedsgraden af en væske benyttes pH-værdien, der defineres som pH=-log(c). hvor c betegner koncentrationen af H3O+ ionen og måles i mol/L (mol/L).
derefter skal jeg besvare følgende 2 spørgsmål:
a) bestem koncentrationen c i en væske med pH = 2,2
b) gør rede for, at hvis koncentrationen c i en væske gøres 100 gange større, vil pH blive formindsket med 2.

håber nogen kan hjælpe mig lidt igang som altid..:)


Brugbart svar (0)

Svar #1
25. marts 2007 af dnadan (Slettet)

a)
Løs ligningen:
2,2=-log(c)

b)
Benyt her, at pH er givet ved: pH=-log(Cs), hvis Cs bliver gjort 100 gange større, må pH da være givet ved: pH=-log(100Cs)

Benyt en af dine logaritme regler for at bevise hvorfor pH formindskes med to...

Brugbart svar (0)

Svar #2
25. marts 2007 af mathon


se
http://peecee.dk/?id=36263


Brugbart svar (0)

Svar #3
03. marts 2013 af mcbuen (Slettet)

a. det må være: 2,2-log(19,0232)mol-1/L= -0,75mol-1/L?


Brugbart svar (0)

Svar #4
03. marts 2013 af mcbuen (Slettet)

Til b-delen: er det den her formel der er væsentligt at bruge: Log  a (a^x)=x?


Brugbart svar (0)

Svar #5
03. marts 2013 af mcbuen (Slettet)

Da jeg fandt at den molære masse for H3O+= 19,0232mol-1/L


Brugbart svar (0)

Svar #6
03. marts 2013 af mcbuen (Slettet)

b. 0,2-(119,0232) mol-1/L= -4,58mol-1/L?


Brugbart svar (0)

Svar #7
03. marts 2013 af mathon

 

                     pH = -log(c)

                     c = 10-pH

  a)
                     c = 10-2,2 = 6,31·10-3 M
             

 b)

                  
                   c1 = 100•c

                   pH1 = -log(c1) = -log(c • 100) = -(log(c) + log(100)) = -log(c) - log(102) = pH - 2•log(10) =
                                                                                                                                                 pH - 2

 


Brugbart svar (0)

Svar #8
03. marts 2013 af matbue (Slettet)

Ok på den måde så det er potens 10 vi anvender også bruger man roden som er PH så det bliver 10^-2,2= 6,31*10^-3M Ok nu jeg med. Det er jo alligevel nemt, når man lige forstår metoden.


Skriv et svar til: pH=-log (c)

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.