Matematik

trigonometri spørgsmål..

25. marts 2007 af sarah 2804 (Slettet)
Hej ..
Sidder og laver en opgave som jeg sidder helt fast i..
Jeg har en trekant ABC, hvor vinkel er er oplyst til 53,3 grader og [AB]= 5,5. arealet er også oplyst.. som er 24,4
hvordan kan jeg bestemme længden AC når jeg kun har en længde oplyst og en vinkel.. Jeg kan slet ikke se hvordan jeg skal kunne bruge sinus. skal jeg dele trekanten op, også gå sådan frem eller hvad gør jeg ?
håber nogen kan hjælpe..

Brugbart svar (0)

Svar #1
25. marts 2007 af mathon


hvilken vinkel er er oplyst til 53,3 grader???

Brugbart svar (0)

Svar #2
25. marts 2007 af mathon


jeg gætter på <B = 53,3°

T = 0,5*c*a*sin(B) = 24,4

a = 2*24,4/[c*sin(B)]

a = 2*24,4/[5,5*sin(53,3°)]

Brugbart svar (0)

Svar #3
25. marts 2007 af mathon



b^2 = a^2 + c^2 -2ac*cos(B)

Svar #4
25. marts 2007 af sarah 2804 (Slettet)

det var vinkel a som var det...

Svar #5
25. marts 2007 af sarah 2804 (Slettet)

tusind tak.. har fundet ud af hvad jeg gjorde forkert..

Skriv et svar til: trigonometri spørgsmål..

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.