Matematik

Løsning af ligning

26. marts 2007 af LouiseC (Slettet)
Jeg sidder og skal løse en differentialling.

Det, jeg er nået til indtil videre, er:

ln(y-1) = ln(x+2)+k (Begge paranteser er numerisk)

Hvordan kommer jeg videre, når y skal stå alene?

Brugbart svar (0)

Svar #1
26. marts 2007 af mathon

ln|y-1| = ln|x+2|+k

|y-1| = e^k*|x+2|

for >/=1:
y-1 = e^k*|x+2|

y = e^k*|x+2| + 1

for y<=1
-(y-1) = e^k*|x+2|

y-1 = -e^k*|x+2|

y = -e^k*|x+2| + 1

Skriv et svar til: Løsning af ligning

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.