Matematik
Svar på nok "nemmer" emner, haster.
26. marts 2007 af
Tenped (Slettet)
Hjælp til følgende...
Redegøre for hvad en andengradsfunktion er?
(hvad gør den og er den direkte)
Redegørelse for åbne og lukkede boller i endepunkterne på en graf?
Parametrene a og b's betydning for grafen og dens beliggenhed i kordinatsystemet?
Håber på hjælp..
Mvh tenped
Redegøre for hvad en andengradsfunktion er?
(hvad gør den og er den direkte)
Redegørelse for åbne og lukkede boller i endepunkterne på en graf?
Parametrene a og b's betydning for grafen og dens beliggenhed i kordinatsystemet?
Håber på hjælp..
Mvh tenped
Svar #1
26. marts 2007 af mathon
Redegøre for hvad en andengradsfunktion er?
(hvad gør den og er den direkte)
a) den gør ingenting
b) den ER en 2.gradsfunktion, som du så må definere
y = ax^2+bx+c, hvor a, b og c tilhører de reelle tal DOG UNDTAGET a=0
1) y = ax^2 en lige funktion, hvis graf kaldes en parabel med grene opad hvis a>0 og grene nedad hvis a<0.
Parablens toppunkt er i (0,0)og symmetriaksen er x=0
2) y = ax^2 + c grafen har - for identisk a - samme udseende som i 1) men med toppunkt i (0,c). Grafen er parablen y=ax^2 parallelforskudt efter parallelforskydningsvektor (0,c).
Symmetriaksen er stadig x=0.
3) y = ax^2 + bx + c har for b forskellig fra 0 toppunkt i en af de 4 kvadranter uden at det ligger på nogen af akserne.
Grafen er parablen y=ax^2 parallelforskudt efter parallelforskydningsvektor [-b/(2a),-d/(4a)], som samtidig er dens toppunktskoordinater (en stedvektor har som bekendt samme koordinater som det punkt, den er stedvektor for)
flere detaljer
se
http://peecee.dk/?id=36378
(hvad gør den og er den direkte)
a) den gør ingenting
b) den ER en 2.gradsfunktion, som du så må definere
y = ax^2+bx+c, hvor a, b og c tilhører de reelle tal DOG UNDTAGET a=0
1) y = ax^2 en lige funktion, hvis graf kaldes en parabel med grene opad hvis a>0 og grene nedad hvis a<0.
Parablens toppunkt er i (0,0)og symmetriaksen er x=0
2) y = ax^2 + c grafen har - for identisk a - samme udseende som i 1) men med toppunkt i (0,c). Grafen er parablen y=ax^2 parallelforskudt efter parallelforskydningsvektor (0,c).
Symmetriaksen er stadig x=0.
3) y = ax^2 + bx + c har for b forskellig fra 0 toppunkt i en af de 4 kvadranter uden at det ligger på nogen af akserne.
Grafen er parablen y=ax^2 parallelforskudt efter parallelforskydningsvektor [-b/(2a),-d/(4a)], som samtidig er dens toppunktskoordinater (en stedvektor har som bekendt samme koordinater som det punkt, den er stedvektor for)
flere detaljer
se
http://peecee.dk/?id=36378
Skriv et svar til: Svar på nok "nemmer" emner, haster.
Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk?
Klik her for at oprette en bruger.
