Matematik
Gange sammen :)
26. marts 2007 af
Kemi84 (Slettet)
Har set mig lidt blind på følgende en der lige vil løbe det igennem...det kan jo koges helt ned til en enkel 2.gradsligning på formen AX^2+BX+C men får ikke noget der passer de gange jeg har ganget ud og "forkortet"
((2+X)*(2-X))+((-2+X)*(-2-2X))+((4+X)*(4-X))
((2+X)*(2-X))+((-2+X)*(-2-2X))+((4+X)*(4-X))
Svar #1
26. marts 2007 af ysubhi (Slettet)
((2+X)*(2-X))+((-2+X)*(-2-2X))+((4+X)*(4-X))
=4-x^2+4+4x-2x-2x^2+16-x^2
=-4x^2+2x+24
Håber det hjalp
=4-x^2+4+4x-2x-2x^2+16-x^2
=-4x^2+2x+24
Håber det hjalp
Svar #2
27. marts 2007 af mathon
som opgaven er stillet er der formentlig ingen tvivl om, at forfatteren har tænkt på anvendelsen af
3. kvadratsætning
(a+b)(a-b) = a^2-b^2, som udtrykt i ord
lyder:
produktet af to tals sum og de SAMME to tals differens er lig kvadratet på det første tal minus kvadratet på det andet.
Denne sætning anvendes tre gange:
((2+X)*(2-X))+((-2+X)*(-2-2X))+((4+X)*(4-X))
2^2-x^2 + ((-2+x)*((-2-x)-x)) + 4^2-x^2
4-x^2 + (-2)^2-x^2-x(-2+x) + 16-x^2
4-x^2+ 16-x^2 + 4-x^2+2x-x^2
4+16+4-x^2-x^2-x^2-x^2+2x
24-4x^2+2x
eller
-4x^2+2x+24
Skriv et svar til: Gange sammen :)
Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk?
Klik her for at oprette en bruger.
