Matematik

mat.funktion/ligning (1g)

30. marts 2004 af Jordbær (Slettet)
hey, jeg sidder og bøvler med denne opgave... nogen der kan hjælpe?

jeg har i graf aflæst, at man opnår en effekt på 225 kW, når vindhastigheden er
på 7,5 m/s.

problmet opstår ved næste spørgsmål:

"Hvor meget elektrisk energi produceres vindmøllen i et tidsrum på 3 1/2 time?"

3 1/2 time svarer til = 12600 sek.

produceres der så: 12600/7,5 = 1680 kW i de 3 1/2 time??

håber på hjælp snarest (i dag eller i morgen).. på forhånd tak!

Brugbart svar (0)

Svar #1
30. marts 2004 af chrelle (Slettet)

Er det pr. sekund at den producere en effekt på 225 kW?

Svar #2
30. marts 2004 af Jordbær (Slettet)

Nej, det tror jeg ikke.. jeg får oplyst at det
"En dag blæser i 3 1/2 time med vindhastighgeden 7,5 m/s"

Så opgaven går så ud på som skrevet før at jeg skal ha' fundet ud af hvor elektrisk energi, der produceres i et tidsrum af 3 1/2 time med en vindhastighed på 7,5 m/s...

kan du hjælpe?

Brugbart svar (0)

Svar #3
30. marts 2004 af sontas (Slettet)

husk W er defineret som J/s

Brugbart svar (0)

Svar #4
30. marts 2004 af sontas (Slettet)


225kJ/s * 12600 sek.....

Svar #5
30. marts 2004 af Jordbær (Slettet)

225 kW = 225000 w eller J/s
(er det rigtigt?)

med hvad kan jeg bruge denne oplysning til?



Svar #6
30. marts 2004 af Jordbær (Slettet)

225000 J/s * 12600 sek = 2835000 elektrisk energi?


Brugbart svar (0)

Svar #7
30. marts 2004 af sontas (Slettet)

225 kW den producerer altså 225 kJ på et sekund hvor meget producerer den så på 12600s?

Svar #8
30. marts 2004 af Jordbær (Slettet)

ups..jeg sover vidst... ;-)


Brugbart svar (0)

Svar #9
30. marts 2004 af sontas (Slettet)

225000 J/s * 12600 sek, her vil enheden komme ud i J... du kunne evt skrive pr 3 ½ time.

Svar #10
30. marts 2004 af Jordbær (Slettet)

og hvis man vil lave joule om til kilo joule, så skal man gange med 1000 eller?

dvs at en vindmølle med en vindhastighed på 7,5 m/s med en effekte på 225 kW producerer: 225000j/s*12600 sek = 2835000000 W = 283000 kW / effekt?



Svar #11
30. marts 2004 af Jordbær (Slettet)

glemte lige at tilføje:

den producerer i et tidrum på 3 1/2 time
283000 kW

Svar #12
31. marts 2004 af Jordbær (Slettet)

men mange tak for hjælpen!... tror vil gå i seng nu :-P Godnat..

Brugbart svar (0)

Svar #13
31. marts 2004 af sontas (Slettet)

225000j/s*12600 sek enheden skal altså ud i joule der, der er ikke længere tale om W (J/s) der er nu tale om joule pr. 12600s. Så drop W som enhed der!

Svar #14
31. marts 2004 af Jordbær (Slettet)

ok.. men hvad er så enheden? er det bare i j/s?

225000j/s*12600 sek = 283000(?)


Brugbart svar (0)

Svar #15
31. marts 2004 af sontas (Slettet)

283000kJ/12600s ... eller 283000kJ pr 3½ time

Svar #16
31. marts 2004 af Jordbær (Slettet)

hey igen...
jeg har fundet en anden (meget nemmere) måde at regnde det ud på:

225kW *3 1/2 time =787,5 kW

er dette resultat / denne beregning rigtig?


Svar #17
31. marts 2004 af Jordbær (Slettet)

rykker lige op... ;-P

Brugbart svar (0)

Svar #18
01. april 2004 af sontas (Slettet)

det er 3 ½ time over ikke 3 ½ sekund!"!"!""

den producerer jo netop 225kW pr sekund, dvs du skal gange med 210*(60s)

Svar #19
01. april 2004 af Jordbær (Slettet)

ok..jeg er virkelig snotdum til så'n noget... men tror har fundet ud af det nu. Takker

giver det så ikke:

12600*225 = 2835000 j
2835000/3600000 = 0,7875 kwh?

Svar #20
01. april 2004 af Jordbær (Slettet)

ups..har lavet en fejl.
12600*225000 =.....
som så skal divideres med 3600000=...

denne gang må det være rigtigt...

Forrige 1 2 Næste

Der er 21 svar til dette spørgsmål. Der vises 20 svar per side. Spørgsmålet kan besvares på den sidste side. Klik her for at gå til den sidste side.