Matematik
hjælp til f'(x) (differentialregning)
26. marts 2007 af
s-hh (Slettet)
Funktionen f har forskriften:
f(x)= x^3-x^2-4 / x^2+4
a) vis, at f'(x) = x^4+12x^2 / (x^2 + 4)^2
/ = brøkstreg
Hjælp! hvordan viser jeg dette?
f(x)= x^3-x^2-4 / x^2+4
a) vis, at f'(x) = x^4+12x^2 / (x^2 + 4)^2
/ = brøkstreg
Hjælp! hvordan viser jeg dette?
Svar #1
27. marts 2007 af Dominik Hasek (Slettet)
#0:
Jeg antager at du -- som langt de fleste der spørger herinde -- mangler parenteser om tælleren!
Brug reglen for differentiation af en brøk:
}{g(x)}\bigr) = \frac{g(x)\frac{d}{dx}f(x)-f(x)\frac{d}{dx}g(x)}{g^2(x)} $)
Jeg antager at du -- som langt de fleste der spørger herinde -- mangler parenteser om tælleren!
Brug reglen for differentiation af en brøk:
Skriv et svar til: hjælp til f'(x) (differentialregning)
Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk?
Klik her for at oprette en bruger.
