Matematik
Falkutet ligning
27. marts 2007 af
gym elev3 (Slettet)
I en urne ligger 7 enheder,hvoraf de d er defekte. Der udtages en stikprøve på 2 enheder,(uden tilbagelægning) og den stokastiske variabel X angiver antal defekte i stikprøven.
Angiv, udtrykt ved d, P(X=1)
-Jeg kan godt opstille ligningen:
[K(d,1)*K(7-d ,1)] / K(7,2)
=
([(d)! / 1!*(d-1)!] * [(7-d)! / 1!*((7-d)-1)!]) / 21
Men jeg kan ikke forkorte den, for jeg ved ikke hvad jeg skal gøre ved falkuteten. Skal jeg bare lade som om falkuteterne ikke er der??
I en urne ligger 7 enheder,hvoraf de d er defekte. Der udtages en stikprøve på 2 enheder,(uden tilbagelægning) og den stokastiske variabel X angiver antal defekte i stikprøven.
Angiv, udtrykt ved d, P(X=1)
-Jeg kan godt opstille ligningen:
[K(d,1)*K(7-d ,1)] / K(7,2)
=
([(d)! / 1!*(d-1)!] * [(7-d)! / 1!*((7-d)-1)!]) / 21
Men jeg kan ikke forkorte den, for jeg ved ikke hvad jeg skal gøre ved falkuteten. Skal jeg bare lade som om falkuteterne ikke er der??
Svar #1
27. marts 2007 af sigmund (Slettet)
d! kan skrives som d*(d-1)! og (7-d)! som (7-d)((7-d)-1)!.
Svar #2
27. marts 2007 af gym elev3 (Slettet)
Må man gange (7-d) ind i parantesen med fakulteten ((7-d)-1)!
så det bliver
(7-d)((6-d))!
(7-d)((6-d))!
42-13d+ d^2
så det bliver
(7-d)((6-d))!
(7-d)((6-d))!
42-13d+ d^2
Svar #3
27. marts 2007 af sigmund (Slettet)
Det sidste, du skriver, er forkert. Prøv nu det, som jeg sagde i #1. Så går fakulterne ud, og tilbage står et udtryk med d.
Skriv et svar til: Falkutet ligning
Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk?
Klik her for at oprette en bruger.
