Fysik

4. Barringermeteoritten

28. marts 2007 af beer (Slettet)
det er b og c jeg ikke kan finde ud af. a = 1,46*10^17J.. hjæææælp mig!
For 40 tusinde år siden ramte en stor meteorit Jorden. Nedslagskrateret kaldes Barringerkrateret og ligger i Arizona, USA. Krateret er 180 m dybt og 1,2 km i diameter. Meteorittens masse er vurderet til 1,3 ·109 kg, og dens fart lige inden nedslaget
er vurderet til 1,5 · 104 m/s.
a) Beregn meteorittens kinetiske energi lige inden nedslaget.
Meteoritten antages at have bevæget sig lodret ned mod jordoverfladen. Grafen nedenfor viser resultatet af en modelberegning af meteorittens lodrette acceleration
a som funktion af dens højde h over jordoverfladen. Meteorittens masse antages at være konstant under faldet ned gennem Jordens atmosfære. Grafen viser meteorittens lodrette acceleration a som funktion af dens højde h over jordoverfladen. (se på google: højt niveau 2006 aug)
b) Gør rede for, i hvilken højde over jordoverfladen luftmodstanden og tyngdekraften
på meteoritten er lige store. Bilag 1 kan benyttes til besvarelsen.
c) Vurdér, hvor meget mekanisk energi der går tabt på de sidste 40 km, inden
meteoritten rammer jordoverfladen. Bilag 1 kan benyttes til besvarelsen.

Brugbart svar (0)

Svar #1
28. marts 2007 af Lurch (Slettet)

b) Hvis luftmodstand og tyngdekraft er lige store, er der ingen resulterende kraft på meteoritten, og den acceleration vil derfor være nul.

c) Har ikke set på figuren, men vil antage at du skal se på arbejdet. Husk at A=F*s

Brugbart svar (0)

Svar #2
25. marts 2009 af professer (Slettet)

du siger på formlen delta Emek= Fluft * ΔS og Fres= FT - Fluft. 


Brugbart svar (0)

Svar #3
18. maj 2009 af larslarsen05 (Slettet)

Er der nogen der kan hjælpe med opgave 2 .. har også problemer med denne :(


Brugbart svar (0)

Svar #4
03. februar 2014 af SivaJ (Slettet)

fik du lavet denne opgave?


Brugbart svar (0)

Svar #5
03. februar 2014 af SivaJ (Slettet)

nogen som kan hjælpe med opgave b og c


Brugbart svar (0)

Svar #6
07. januar 2015 af Makkiftw (Slettet)

Jeg er også lige stødt på denne opgave i Fysik B. 

Jeg har taget nogle billeder af opgaven så andre kan se hvad den går ud på:

del 1: http://i.imgur.com/cP6FNu9.png
del 2: http://i.imgur.com/kiE3QWV.png  (bilag 1 grafen ligger her)

For at lave b) skal man finde nulpunktet i grafen for bilag 1;

Dette kan gøres enten ved at aflæse på bilaget eller ved at udregne det ud fra formlen som vi ser nederst på første side.

For at udregne den eksakte værdi ud fra formlen, bestemmer vi først funktionen for a ud fra de givne informationer.

a=158*e^{-x/6940}-9,80

Så sætter vi den lig med 0 og isolerer x:

0=158*e^{-x/6940}-9,80

x=ln(9,80/158)*(-6940)

x=19294,68

Jeg har derefter kigget længe på c) men jeg kan simpelthen ikke finde ud af hvordan man finder løsningen. Hvis nogen har et forslag må de endelig sige til!!


Skriv et svar til: 4. Barringermeteoritten

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.