Fysik
Densitet m.m
28. marts 2007 af
Izabella (Slettet)
En tom colaflaske der kan indeholde 2 liter står tom og uden låg hjemme hos Anna.
1) Beregn densiteten af atmosfærisk luft ved 1 atm. tryk. Den er jeg ikke sikker på hvordan man løser?
2) Beregn stofmængden i flasken når der hjemme hos Anna er 20 C. Ved jeg ikke hvordan man gør?
n=P*V/R*T skal bruges vel?
Hjælp........
1) Beregn densiteten af atmosfærisk luft ved 1 atm. tryk. Den er jeg ikke sikker på hvordan man løser?
2) Beregn stofmængden i flasken når der hjemme hos Anna er 20 C. Ved jeg ikke hvordan man gør?
n=P*V/R*T skal bruges vel?
Hjælp........
Svar #1
28. marts 2007 af Lurch (Slettet)
1) tænk på idealgasloven, pV=nRT
n er antal mol molekyler i volumet V. Densitet er defineret som masse per volumen, m/V. Men antallet af mol i luften, er jo også et udtryk for massen af molekylerne, jo flere molekyler, jo større masse.
Der gælder formlen n*M=m, hvor M er molarmassen, som er masse per mol af et bestemt molekyle eller atom. Denne kan du slå op i en tabel. Indsæt alt dette i idealgasligningen
2)yep
n er antal mol molekyler i volumet V. Densitet er defineret som masse per volumen, m/V. Men antallet af mol i luften, er jo også et udtryk for massen af molekylerne, jo flere molekyler, jo større masse.
Der gælder formlen n*M=m, hvor M er molarmassen, som er masse per mol af et bestemt molekyle eller atom. Denne kan du slå op i en tabel. Indsæt alt dette i idealgasligningen
2)yep
Skriv et svar til: Densitet m.m
Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk?
Klik her for at oprette en bruger.
