Matematik

find toppunktet

29. marts 2007 af shafh (Slettet)
y=x^2+4x+3
a=1 b=4 c=3

d=4^2-4*1*3=4


Hvad er der galt?
Tegner jeg parablen på min grafregner ser jeg tydeligt at punktet ikke er 4!

Brugbart svar (0)

Svar #1
29. marts 2007 af mathon


"Hvad er der galt?
Tegner jeg parablen på min grafregner ser jeg tydeligt at punktet ikke er 4!"

men det skal det jo heller ikke være!!!

T = (-b/(2a),-d(4a)) = (-4/(2*1),-4/(4*1)) =(-2,-1)

Brugbart svar (0)

Svar #2
29. marts 2007 af Lurch (Slettet)

determinanten d angiver ikke alene toppunktet, det gør formlerne angivet af Mathon. Determinanten selv, kan derimod angive hvor mange løsninger der findes (nulpunkter), 0 reelle løsninger hvis d0

Brugbart svar (0)

Svar #3
29. marts 2007 af bluegambler (Slettet)

skal vi ik lige være enig om at det hedder diskriminanten...

Brugbart svar (0)

Svar #4
29. marts 2007 af Lurch (Slettet)

ups, jo selvfølgelig, diskriminanten. Lineær algebra har taget sin told...

Skriv et svar til: find toppunktet

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.