Fysik

bølger

29. marts 2007 af razi (Slettet)
Laserlys med bølgelængden 632,8 nm sendes ind mod et gitter. Vinklen til 2, ordens afbøjningen er 22,3 grader.

A: Hvor stor er gitterkonstanten?
B: Hvor mange streger har gitteret pr. Mm?

Svar #1
29. marts 2007 af razi (Slettet)

har kigget lidt på det.. ku ik helt finde ud af det.. nogle der kan give en hjælpende hånd?

Brugbart svar (0)

Svar #2
29. marts 2007 af Teazy (Slettet)

brug gitterligningen

n*lampda = sin(phi)* d


d = (n*lampda)/sin(phi)


antal linjer pr mm er bare 1/d

Svar #3
29. marts 2007 af razi (Slettet)

kan du ik uddybe dette lidt mere? der er nemlig slet ik angivet nogen gitterligning i min bog..

Brugbart svar (0)

Svar #4
29. marts 2007 af Teazy (Slettet)

d = (2*632,8nm)/sin(22,3) = ....


antal linjer = 1/d

Brugbart svar (0)

Svar #5
08. marts 2008 af Phenoxy (Slettet)

Teazy's svar til opgave b) er forkert.

I dette tilfælde skal du dividere med en million, eller gange med 10^-6 for at opnå resultatet i mm., da nm = 10^-6 af mm
3335 * 10^-6 = 0,003335mm

Skriv et svar til: bølger

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.