Matematik
Svær ligning
29. marts 2007 af
snejst (Slettet)
Denne ligning volder mig lidt problemer:
x^4-3x^2+2=0
Jeg skal også vide metoden, da den skal laves uden hjælpemidler.
x^4-3x^2+2=0
Jeg skal også vide metoden, da den skal laves uden hjælpemidler.
Svar #1
29. marts 2007 af dnadan (Slettet)
Der er her tale om en skjult andengradsligning, denne løses ved at sætte t=x^2, hermed bliver ligningen:
t^2-3t+2=0
Denne løses med hensyn til t, hvormed x nu kan findes ved brug af t=x^2
t^2-3t+2=0
Denne løses med hensyn til t, hvormed x nu kan findes ved brug af t=x^2
Svar #2
29. marts 2007 af Teazy (Slettet)
t = x^2
t = t^2 - 3t + 2
d = (-3)^2 - 4*1*2 = 1
t = (-(-3)+-kvrod(1))/2 = 2 og 1
x = +-kvadratrod(2) og +-1
t = t^2 - 3t + 2
d = (-3)^2 - 4*1*2 = 1
t = (-(-3)+-kvrod(1))/2 = 2 og 1
x = +-kvadratrod(2) og +-1
Skriv et svar til: Svær ligning
Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk?
Klik her for at oprette en bruger.
