Matematik

ligning til tangent

29. marts 2007 af rix-iversen (Slettet)
f(x)=1/3x^3-3x+1, tangent i P(-3,1).

Hvordan finder jeg ligningen til tangenten?
evt. i TI-89...

Jakob

Brugbart svar (0)

Svar #1
30. marts 2007 af Mimical (Slettet)

Differentier f(x): f'(x)=x^2-3
Hældningskoefficenten (gradienten)i P(-3,1): f'(-3)=6
f(-3)=1
tangentens ligning: y-1=6(x-(-3)) <=> y=6x+19

Jeg kender ikke TI-89 så godt, men tegn grafen og er der så ikke en math-funktion der med en tangent i?

Brugbart svar (0)

Svar #2
30. marts 2007 af mathon

Define f(x)=1/3x^3-3x+1

d(f(x),x)

define x=-3

hent udtrykket for f'(x) ned på proceslinjen fra displayet

tryk "ENTER"

Skriv et svar til: ligning til tangent

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.