Matematik
Lineær programmering
01. april 2004 af
susbc (Slettet)
Er her bnogle som vil hjælpe mig. Jeg sidder med en eksamensopgave i lineær programmering og er gået lidt fast.
Det er en opgave om katte og deres fodringsbehov jeg har opstilt tabellen:
KatteMix MisseGuf Min behov.
pr. kat
pr. uge
A vitamin 95000 19000 57000
pr. kg.
D3 vitamin 250 1500 600
pr. kg.
E Vitamin 150 150 210
pr. kg
pris 15 12
pr. kg.
Bestem hvor mange dåser KatteMix og hvor mange poser MisseGuf dyrepensionatet hver uge skal bruge for at fodre 50 katte på den billigste måde.
mit problem er så når der står 50 katte, hvad skal man????, skal man gange min. behov pr. uge med 50????
Det er en opgave om katte og deres fodringsbehov jeg har opstilt tabellen:
KatteMix MisseGuf Min behov.
pr. kat
pr. uge
A vitamin 95000 19000 57000
pr. kg.
D3 vitamin 250 1500 600
pr. kg.
E Vitamin 150 150 210
pr. kg
pris 15 12
pr. kg.
Bestem hvor mange dåser KatteMix og hvor mange poser MisseGuf dyrepensionatet hver uge skal bruge for at fodre 50 katte på den billigste måde.
mit problem er så når der står 50 katte, hvad skal man????, skal man gange min. behov pr. uge med 50????
Svar #1
01. april 2004 af susbc (Slettet)
ok, det er ikke til at finde ud af opstillingen, men det er også lige meget. det kan jeg godt finde ud af, problemet er med de 50 stk.
Svar #2
01. april 2004 af Brian (Slettet)
Skitse:
beregne 50 kattes minimale behov pr uge for hver af de tre vitaminer, eks. E: 50 * 210 = 10500.
Lav nu et koordinatsystem, med kg. KatteMix på den ene akse og kg. MisseGuf på den anden.
Hvis hele vitamin E behovet skulle dækkes v.h.a. KatteMix, så skulle der bruges
10500mg(?)/( 150mg(?)/kg ) = 70 kg.
Tilsvarende kan du regne ud, hvor meget MisseGuf, der kunne dække hele behovet.
Afsæt nu to punkter i dit system, med 70kg på KatteMix-aksen og det andet resultat på MisseGuf-aksen.
Træk linien mellem disse to punkter, og indse, at et hvert punkt på dene linie svarer til en kombination at KatteMix og MisseGuf, der netop dækker vitamin E-behovet for de 50 kræ.
Gør tilsvarende for de to andre vitaminer.
For at kræene får hvad de skal, skal du vælge en kombination, der ligger på den rigtigt side af alle 3 linier (eller på dem). Det handler om at finde den billigst mulige kombination.
Her skal du ind og se på, hvordan den kombinerede pris arter sig langs de tre linier...
beregne 50 kattes minimale behov pr uge for hver af de tre vitaminer, eks. E: 50 * 210 = 10500.
Lav nu et koordinatsystem, med kg. KatteMix på den ene akse og kg. MisseGuf på den anden.
Hvis hele vitamin E behovet skulle dækkes v.h.a. KatteMix, så skulle der bruges
10500mg(?)/( 150mg(?)/kg ) = 70 kg.
Tilsvarende kan du regne ud, hvor meget MisseGuf, der kunne dække hele behovet.
Afsæt nu to punkter i dit system, med 70kg på KatteMix-aksen og det andet resultat på MisseGuf-aksen.
Træk linien mellem disse to punkter, og indse, at et hvert punkt på dene linie svarer til en kombination at KatteMix og MisseGuf, der netop dækker vitamin E-behovet for de 50 kræ.
Gør tilsvarende for de to andre vitaminer.
For at kræene får hvad de skal, skal du vælge en kombination, der ligger på den rigtigt side af alle 3 linier (eller på dem). Det handler om at finde den billigst mulige kombination.
Her skal du ind og se på, hvordan den kombinerede pris arter sig langs de tre linier...
Skriv et svar til: Lineær programmering
Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk?
Klik her for at oprette en bruger.
