Matematik
Tangentens ligning
03. april 2007 af
uhanse (Slettet)
Hej
Jeg har brug for lidt hjælp her.
Jeg har en funktion f(x) = 7lnx-2x^2
Her er skal jeg bestemme en ligning for tangenten til grafen for f i punktet P(1,f(1))
Jeg er kommet frem til ligning f(x)=1 -3x
men der er et eller andet galt her, så jeg håber at der er en der kan hjælpe mig
Jeg har brug for lidt hjælp her.
Jeg har en funktion f(x) = 7lnx-2x^2
Her er skal jeg bestemme en ligning for tangenten til grafen for f i punktet P(1,f(1))
Jeg er kommet frem til ligning f(x)=1 -3x
men der er et eller andet galt her, så jeg håber at der er en der kan hjælpe mig
Svar #1
03. april 2007 af mathon
1) f'(x) = 7/x - 4x
....f'(1) = 7/1 - 4*1 = 7-4 = 3
2) f(1) = 7*ln(1) - 2*1^2 = 7*0 - 2*1 = 0-2 = -2
3) y-(-2) = 3*(x-1)
....y+2 = 3x-3
....y = 3x-5
Svar #2
03. april 2007 af Santi (Slettet)
1) Først finder du f(1)
f(1)=7ln(1)-2*1^2=-2
dernæst en ligning for f'(x)
f'(x)=7/x-4x
så er f'(1)=7/1-4=3
da vi ved at tangentens ligning er på formen y-y0=a(x-x0), har vi nu at
y-(-2)=3(x-1) <-> y=3x-3-2 <->
| y=3x-5 |
MVH Santi
f(1)=7ln(1)-2*1^2=-2
dernæst en ligning for f'(x)
f'(x)=7/x-4x
så er f'(1)=7/1-4=3
da vi ved at tangentens ligning er på formen y-y0=a(x-x0), har vi nu at
y-(-2)=3(x-1) <-> y=3x-3-2 <->
| y=3x-5 |
MVH Santi
Skriv et svar til: Tangentens ligning
Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk?
Klik her for at oprette en bruger.
