Fysik

Mekanik, gnidning

07. april 2007 af Søren_B (Slettet)
Jeg har to kasser, M og m med masserne M = 5,0kg og m = 4,0 kg. Kassen M kan bevæge sig på et vandret underlag med gnidningenskoefficienten 0,1, mens der er fastgjort en snor på M, der over en trisse er forbundet til kassen m, der hænger i denne. Jeg skal bestemme M's acceleration, og det har jeg gjort ved følgende formel, som jeg har udledt:

a = (F_t,m * F_gnid,M)/(M+m)

Jeg får a_M til atvære 3,8 m/s^2 - kan I bekræfte dette?

Brugbart svar (1)

Svar #1
07. april 2007 af Esbenps

Jeg får 3,82 ms^(-2), så ja, jeg er helt enig :-)

Svar #2
07. april 2007 af Søren_B (Slettet)

Super, tak for det Esben.

Skriv et svar til: Mekanik, gnidning

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.