Matematik

cylinder i en cirkel

09. april 2007 af caress (Slettet)
Der er mange der har spurgt til denne opgave, og nu har jeg også fået den. Opgaven hedder 3.009 og lyder sådan her:
Af en kugle med radius 10 udskæres en cylinder. Jeg skal vise, at sammenhængen mellem cylinderens rumfang V og Cylinderens halve højde t er bestemt ved:
V = 200 * pi * t - 2 * pi * t i tredje.
Indtil videre har jeg sat cirklen ind i et kordinatsystem, således at cylinderen bliver inddelt i rektangler. I en af disse rektangler tegner jeg en diagonal, som er lig med radius * 2. Nu har jeg to retvinklede trekanter og kan derfor bruge pythagoras:
20 i anden = (2r)ianden + (2t)ianden
hurtig omskrivning = 100 - t i anden = r ianden.

Men herefter er jeg gået i stå

mvh CaRess

Brugbart svar (0)

Svar #1
09. april 2007 af mathon


se
https://www.studieportalen.dk/Forums/Thread.aspx?id=327430

Brugbart svar (0)

Svar #2
24. september 2009 af unnamet (Slettet)

 hvorfor skal det være 2 r^2?


Skriv et svar til: cylinder i en cirkel

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.